Wilmark vrea să preda ştafeta băieţilor săi

Apropo.ro / 04.11.2012, 09:00
Wilmark vrea să preda ştafeta băieţilor săi
Wilmark, unul dintre juraţii emisiunii Dansez pentru tine, spune cum a ajuns de la foraj şi extracţia petrolului la dans.

– Pe care dintre vedete te bazezi cel mai mult în acest sezon? Cine crezi că are cel mai mult potenţial?
Aş putea doar să plec de la premisa că Oana Ioniţă, fiind dansatoare profesionistă, are mai multă experienţă în spate.

– De la ce vârstă ai învăţat să dansezi?
E o întrebare grea pentru latino-americani, pentru că noi dansăm cam tot timpul, de când suntem mici. Dacă ar fi vorba despre dans profesionist, cred că la 14 ani am început cu adevărat, cu dansuri populare tradiţionale latino-americane – Cumbia, Mapale, Joropo. La noi, Cumbia este de bază. Practic, pe vremea aceea, la şcoala la care învăţam erau şi clase facultative de canto, pian, dans. Mie mi-a plăcut dansul. Dar era mai mult un hobby, nu mă interesa să fac o cariera din asta. Atunci ascultam mult rock. Dar, după ce am plecat din Columbia şi am venit în România s-a dizolvat tot acel bagaj de cunoştinţe şi am inceput să practic dansurile latino prefesioniste, mai mult datorită dorului de casă. Şi dacă la început în România am venit să studiez şi îmi doream să fiu inginer petrolist, terminând specialitatea „Foraj şi extracţie a petrolului”, totuşi dansul s-a transformat din pasiune si dintr-un mijloc de a-mi alina dorul de casă în profesie.

– Îţi doreşti ca băieţii tăi să facă tot dans, să te urmeze în carieră?
Îmi doresc foarte mult ca băieţii mei să fie artişti, şi da, să ştie să danseze foarte bine. Dacă o să fie la nivel profesionist, m-aş bucura enorm. Dacă nu, orice carieră de artist mi-ar plăcea pentru ei. Pot să vă spun că Lucas mi-a făcut o mare bucurie în acest sens. Dacă la început nu era absolut deloc interesat de dans, pe el preocupându-l mult mai tare sporturile (face judo şi este foarte bun la înot) acum începe să îi placă să danseze. În urmă cu 2 luni am avut o petrecere în familie la care a participat şi bunica lui, mama mea, şi cum toţi dansam, a devenit puţin mai ruşinos şi a decis că trebuie să danseze şi el. Şi le-a invitat şi pe mama lui şi pe bunica şi a fost foarte distractiv.
Dana Popa

Tags: