Windows mai ieftin pentru noi piete

Apropo.ro / 06.09.2004, 14:10
Windows mai ieftin pentru noi piete
Microsoft intentioneaza sa profite de oportunitatile oferite de tarile in care utilizarea PC-urilor este scazuta, cu Windows XP Starter Edition. Microsoft va oferi o versiune mai ieftina a Windows XP in mai multe tari in acest an. Windows XP Starter Edition, cea mai puternica arma in

Microsoft intentioneaza sa profite de oportunitatile oferite de tarile in care utilizarea PC-urilor este scazuta, cu Windows XP Starter Edition.

Microsoft va oferi o versiune mai ieftina a Windows XP in mai multe tari in acest an. Windows XP Starter Edition, cea mai puternica arma in abordarea de noi piete in afara SUA si Europei de Vest, este parte a programelor pilot desfasurate in Thailanda, Malaysia si Indonezia. Pretul versiunii este mai mic de 50$.

Programul Microsoft este creat pentru a oferi editii locale ale Windows pentru a profita de avantajele oportunitatilor de vanzare in tari unde penetrarea PC ramane scazuta.

Potrivit estimarilor companiei, peste 400 de milioane de persoane in intreaga lume, vor avea pana in 2008 veniturile, electricitate si conexiune necesare pentru a avea un PC, special creat pentru pietele lor.

Mai mult de jumatate dintre acetia se afla pe piete de care Microsof este foarte intersata sa le atraga : Brazilia, China, India si Rusia.

O versiune mai ieftina a Windows ar putea ajuta la reducerea pirateriei in tari precum China, unde Microsoft estimeaza ca aproximativ 92% dintre PC-uri ruleaza cu versiuni piratate ale Windows. In SUA procentul PC-urilor care ruleaza cu copii piratate ale sistemului de operare este de 22%.

Sursa: www.bignewsnetwork.com, preluat de SmartNews.