Windows pe Macintosh

Apropo.ro / 07.04.2006, 16:16
Windows pe Macintosh
Apple Computer a lansat, miercuri, prima aplicatie care permite utilizarea sistemului de operare Windows produs de grupul Microsoft pe computerele Macintosh, produse de Apple. Prin facilitarea accesului la cel mai renumit sistem de operare din lume, Apple spera sa creasca interesul

Apple Computer a lansat, miercuri, prima aplicatie care permite utilizarea sistemului de operare Windows produs de grupul Microsoft pe computerele Macintosh, produse de Apple.

Prin facilitarea accesului la cel mai renumit sistem de operare din lume, Apple spera sa creasca interesul pentru computerele Macintosh, considerate de multi utilizatori mai usor de folosit.

Compania a anuntat ca aplicatia „Boot Camp”, disponibila imediat, prin descarcare electronica, permite computerelor Mac prevazute cu cipuri Intel sa functioneze fie cu Windows XP fie cu sisteme de operare Mac OS, produse de Apple.

Companiile rivale Apple, Dell si Hewlett-Packard, utilizeaza deja programele Windows.

„Consideram ca Boot Camp face ca PC-urile Mac sa devina mai atragatoare pentru utilizatorii Windows”, a declarat Philip Schiller, vicepresedinte al departamentului de marketing al Apple.

În plus, utilizatorii computerelor Macintosh vor putea sa ruleze unele jocuri si alte aplicatii pe computerele prevazute cu sistemul Mac OS X fara sa fie nevoiti sa cumpere un computer care utilizeaza sistemul Windows.

Varianta finala a Boot Camp va fi inclusa în urmatoarea versiune a sistemului de operare Mac OS X, numita 10.5 „Leopard”.

Într-un comunicat al companiei se precizeaza ca Apple nu va asigura sprijin pentru instalarea si folosirea aplicatiei Boot Camp si nu va comercializa programe Microsoft Windows.

Apple a anuntat, în iunie 2005, ca va trece la utilizarea microprocesoarelor Intel, renuntând la cele produse de IBM, transferul urmând sa fie finalizat la sfârsitul anului 2007.

Mediafax Business/ IT