Windows XP in limba romana

Apropo.ro / 18.11.2001, 22:53
Windows XP in limba romana
Compania Microsoft România va lansa, în luna februarie 2002, sistemul de operare Windows XP cu interfața în limba româna, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Silviu Hotaran, directorul general al firmei. "Aplicația este instalata pe calculatorul meu și este realizata


Compania Microsoft România va lansa, în luna februarie 2002, sistemul de operare Windows XP cu interfața în limba româna, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Silviu Hotaran, directorul general al firmei.

„Aplicația este instalata pe calculatorul meu și este realizata în proporție de 90%. Ruleaza bine și este stabila”, a adaugat Hotaran.

Noul sistem de operare va fi disponibil, în afara de versiunea în limba engleza, în alte 60 de limbi. Referindu-se la situația vînzarilor Windows XP, Hotaran a spus ca în Europa de Est, dupa momentul lansarii, stocurile s-au epuizat rapid.

Microsoft România estimeaza vînzarea, pîna la sfîrșitul anului 2002, a 100.000 de licențe Windows XP. Prețul unei licențe este de 199 dolari pentru versiunea integrala și de 99 dolari pentru upgrade.

Noul sistem de operare include Web browser, un program de email, un sistem de mesagerie instantanee și o aplicație pentru editarea de fotografii digitale. Windows XP necesita, însa, o configuriție a PC-ului superioara ca preț variantelor anterioare acestui program.

Lansat oficial în 25 octombrie, sistemul de operare Windows XP beneficiaza de o campanie de marketing în valoare de 250 milioane de dolari. În România, noul sistem a fost lansat oficial în 31 octombrie.

Inaugurata în decembrie 1995, Microsoft România are 30 de angajați și a înregistrat, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2001, o creștere cu 40% a cifrei de afaceri.

„Pe primele patru luni ale noului an fiscal, cifra de afaceri, raportata la perioada similara a anului trecut, a crescut cu 63%”, a mai spus Hotaran.

Corporația americana Microsoft a obținut, la sfîrșitul primului trimestru al anului fiscal, încheiat la 30 septembrie, un profit net de 1,28 miliarde de dolari (23 cenți/acțiune), fața de 2,2 miliarde de dolari (46 cenți/acțiune) în perioada similara a anului trecut.

Sursa: Mediafax