„Wonder Woman 1984” va avea premiera atât pe HBO Max cât şi în cinematografe

De: Andra Voiculescu / 19.11.2020, 13:01
„Wonder Woman 1984” va avea premiera atât pe HBO Max cât şi în cinematografe
„Wonder Woman 1984” regizat de Patty Jenkins, cu Gal Gadot în rol principal, va avea premiera în ziua de Crăciun. După multe speculaţii, Warner Bros. a anunţat că filmul va debuta pe serviciul de streaming HBO Max pe 25 decembrie, în aceeaşi zi în care va fi distribuit şi în cinematografele din SUA.

La nivel internaţional, unde HBO Max nu este disponibil, „Wonder Woman 1984” va avea premiera în cinematografe cu o săptămână mai devreme, pe 16 decembrie. Filmul va fi difuzat pe HBO Max timp de o lună, fără costuri suplimentare pentru abonaţi.

„Pe măsură ce traversăm aceste vremuri fără precedent, a trebuit să fim inovatori pentru a ne menţine afacerile în mişcare în timp ce continuăm să ne servim fanii”, a spus Ann Sarnoff, preşedinte şi CEO al WarnerMedia Studios and Networks Group, care include Warner Bros. Pictures. „Acesta este un film uimitor care prinde viaţă cu adevărat pe marele ecran şi, lucrând cu partenerii noştri vom oferi această opţiune consumatorilor din SUA unde sunt deschise cinematografele. Ne dăm seama că mulţi consumatori nu se pot întoarce la filme din cauza pandemiei, aşa că dorim să le oferim opţiunea de a vedea Wonder Woman 1984 prin intermediul platformei noastre HBO Max.”

Decizia de a renunţa la o lansare tradiţională la cinema este surprinzătoare, deoarece „Wonder Woman 1984” era de aşteptat să fie unul dintre cele mai mari filme din 2020 şi avea potenţialul de a depăşi 1 miliard de dolari în vânzarea de bilete. Filmul bugetat cu 200 de milioane de dolari ar fi trebuit iniţial să ajungă în cinematografe vara trecută. Cu toate acestea, a fost întârziat de nenumărate ori pe fondul crizei coronavirusului. Mulţi au fost sceptici că „Wonder Woman 1984” îşi va păstra data de lansare în ziua de Crăciun, deoarece 50% din cinematografele americane sunt închise şi oamenii încă ezită să vadă un film în cinematografe. Experţii din industrie au presupus că, precum „Black Widow”, „Fast & Furious 9”, „No Time to Die” şi alte potenţiale blockbustere, „Wonder Woman 1984” va fi amânat până în 2021.

Cu toate acestea, trecerea la digital nu este cu totul neaşteptată. La începutul pandemiei, Warner Bros. a optat pentru trimiterea unor titluri precum „Scoob” şi „Vrăjitoarele” către HBO Max. Deşi nu este ideal pentru proprietarii de cinematografe, planul de lansare hibrid „Wonder Woman’s” oferă multiplexurilor asediate o linie de salvare. În mod normal, marile lanţuri de cinematografe ar refuza să prezinte un film mare care debutează simultan în cinematografe şi acasă.

„Credem în cinematografe, deoarece sute de milioane de fani din întreaga lume apreciază să meargă la film”, a spus Kilar într-un comunicat.

„Wonder Woman” a fost un succes critic şi comercial masiv în 2017, generând peste 800 de milioane de dolari la box-office-ul global. Fiind unul dintre filmele de benzi desenate rare care evidenţiază un supererou feminin, a devenit, de asemenea, o piatră de încercare culturală şi s-a consolidat ca una dintre cele mai importante proprietăţi ale Warner Bros.

„Apreciem cât de răbdător a fost publicul şi ne-a dat mare speranţă pentru „ Wonder Woman 1984 ”, suntem recunoscători că putem face acest film teribil de distractiv disponibil pe scară largă în aceste vremuri dificile”, a declarat Toby Emmerich, preşedintele Warner Bros. Pictures Group .

Patty Jenkins, cea care a regizat „ Wonder Woman” şi continuarea, a scris pe Twitter că: „A sosit timpul”. „Ne iubim filmul aşa cum îi iubim pe fanii noştri, aşa că sperăm cu adevărat că filmul nostru va aduce un pic de bucurie tuturor în acest sezon de sărbători.”

Ea i-a îndemnat pe fani să vizioneze filmul unde se simt cel mai în siguranţă: „Urmăriţi-l în cinematografe, unde este sigur să faceţi acest lucru, şi în siguranţa casei dvs. pe HBO Max acolo unde nu este”, a spus ea.

Vezi trailerul filmului AICI.

Sursa foto: captura video