Woody Harrelson, protagonistul unui film biografic despre preşedintele american Lyndon B. Johnson

De: Nicoleta Nicolae / 21.06.2015, 11:00
Woody Harrelson, protagonistul unui film biografic despre preşedintele american Lyndon B. Johnson
Actorul Woody Harrelson va interpreta rolul principal într-un film despre viaţa şi cariera fostului preşedinte american Lyndon Baines Johnson, care va fi regizat de cineastul Rob Reiner.

Filmul va relata evenimentele dramatice care au urmat după asasinarea lui John F. Kennedy în 1963, când Lyndon B. Johnson, pe atunci vicepreşedinte, a acces la funcţia supremă în stat şi a devenit cel de-al 36-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, informează contactmusic.com.

Vorbind despre acest proiect cinematografic, regizorul Rob Reiner a spus: „În anii ’60, eram hipiot, iar Lyndon B. Johnson era preşedintele meu. În acea vreme, LBJ era ţinta furiei resimţite de aproape toată generaţia de tineri care militau împotriva războiului din Vietnam. Dar, pe măsură ce timpul trecea şi nivelul meu de înţelegere a chestiunilor politice a crescut, am ajuns să îl văd pe LBJ într-o lumină cu totul diferită”.

„Era un om complex, o combinaţie între un strălucit instinct politic, forţă pură, ambiţie şi instabilităţi profunde. Tăria şi puterea de convingere pe care le-a arătat colegilor săi existau alături de o parte mai moale a personalităţii sale, aproape copilărească, pe care, probabil, doar prima doamnă Lady Bird avea ocazia de a o vedea. Viaţa lui a fost aproape una shakespeariană”, a adăugat cineastul american.

„S-a folosit de strălucitul său discernământ politic pentru a adopta cea mai importantă legislaţie din domeniul drepturilor civile din secolul al XX-lea. Şi, dacă nu ar fi fost războiul din Vietnam, cred că ar fi rămas în istorie drept unul dintre cei mai buni preşedinţi ai Americii”, a spus Rob Reiner.

Lyndon B. Johnson, căruia prietenii apropiaţi îi spuneau „LBJ”, a fost interpretat de curând pe marele ecran de actorul Tom Wilkinson, în filmul „Selma”, şi pe scenă de Bryan Cranston, care a câştigat un premiu Tony pentru acest rol din spectacolul de teatru „All the Way”.

Sursa MEDIAFAX