WOW! CRBL are acasă peste 230 de jucării kendama – FOTO

Apropo.ro / 23.03.2017, 12:57
WOW! CRBL are acasă peste 230 de jucării kendama - FOTO
Despre pasiunea lui CRBL pentru kendama se ştie. Nu însă şi despre faptul că, în timp, juratul de la “Next Star” a ajuns să strângă peste două sute de asemenea jucării tradiţionale japoneze.

Deja am 230 de kendama, de diferite feluri. Ultimele 20 mi-au fost livrate zilele trecute. Printre acestea din urmă sunt şi câteva mai speciale, realizate fiecare în parte din mai multe tipuri de lemn. O astfel de kendama costă între 500 şi 600 de lei. Cea mai scumpă jucărie din colecţia mea este însă un prototip, primit de la Oase, prietenul meu cel mai bun şi fost component al trupei mele de dans. Acest prototip valorează aproape 1.000 de euro. Din colecţia mea mai face parte o kendama Mugen, una dintre cele mai scumpe, care costă în jur de 200 de euro. Şi, bineînţeles, mai am opt sau nouă exemplare din ediţia limitată care-mi poartă numele”, spune juratul de la “Next Star”. De altfel, recent, în cadrul show-ului din fiecare joi, de la ora 20.30, de la Antena 1, în care jurizează copiii talentaţi ai României, CRBL i-a dăruit unui concurent una dintre jucăriile kendama din ediţia limitată care-i poartă numele.

CRBL ne-a explicat şi ce face diferenţa între aceste 230 de jucării kendama pe care le are: “Sunt diferenţe legate de greutate, lemn, vopsea, ulei. Unele sunt bune pentru anumite scheme, altele pentru un alt gen de scheme. Depinde, de asemenea, ce greutate are fiecare şi cum este echilibrată. Acum, sunt în căutarea celei mai mari kendama cu care se poate juca”, mai spune el.

Juratul de la “Next Star” a descoperit kendama acum nouă ani şi, de atunci, fascinaţia sa pentru această jucărie japoneză a crescut de la an la an. CRBL poate fi văzut în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1 unde, alături de Alina Eremia, Pepe şi Dorian Popa va juriza o nouă serie de copii talentaţi, într-o nouă ediţie a show-ului “Next Star”, prezentată de Dan Negru.