Cei mai ciudati pui de animale (Poze)

Apropo.ro / 14.07.2009, 12:43
Te-ai intrebat vreodata cum arata puii de lilieci, macaci, ornitorinci, arici sau marmota? Sau cum vin ei pe lume?

Te-ai intrebat vreodata cum arata puii de lilieci, macaci, arici sau marmota?

Majoritatea vin pe lume fara puf sau pene si, uneori, raman asa si la maturitate.

GALERIE FOTO

O specie de maimuta denumita si macacul urs si provine din sudul continentului asiatic. Dieta sa consta in consumarea multor fructe, seminte si radacini. Ocazional vaneaza crabi, broaste, oua de pasari sau insecte.

Puii se nasc albi si se innegresc pe masura ce inainteaza in varsta.

Maimuta pitica este una din cele mai mici primate, ea avand o lungime (la nastere) intre 14 si 16 cm, femelele cantarind 120 de grame, iar masculii 140 de grame.

Aceasta primata este supranumita si maimuta de buzunar sau micul leu.

macac

Puiul de castor este un alt animal dragalas si cat se poate de rozator. Puii sunt adusi pe lume de obicei primavara si traiesc alaturi de parinti timp de doi ani. Ei sunt pe locul doi in lume drept cei mai mari rozatori. Castorii sunt cunoscuti ca ingineri constructori sau inginerii regnului animal de diguri, canale sau baraje. Aceste constructii ingenioase sunt realizate din copaci, pietre si namol. Uneori, barajele castorilor pot depasi inaltimi de patru metri.

castor

Puii de bursuc se nasc fara vedere. Puii deschid ochii abia dupa patru pana la sase saptamani si sunt supravegheati de mama pana la 2-3 luni cand acestia parasesc "caminul natal". Castorii sunt usor de identificat datorita dungilor alb-negru. Pot atinge o viteza de 30km/ora, pentru distante scurte.

pui

Puii de lilieci isi iau zborul din "camin" abia cand ajung la maturitate. Liliecii tineri nu se pot apara singuri de pradatori si nu isi pot procura singuri hrana pana cand aripile lor nu ating dimensiunile aripilor unui adult. Un liliac poate trai mai mult de 20 de ani.

liliac

Aye-Aye este o alta specie de primata nocturna si poate fi considerata unul din cele mai urate animale. Un exemplar cantareste in jur de 2, 5 kilograme. Asemenea liliecilor, acestia pot trai mai mult de 20 de ani.

aye aye

Aricii, atunci cand sunt adusi pe lume, nu au faimoasele ace care ii apara de celelalte animale. Asemenea animale se regasesc in Europa, Asia si Africa, ele fiind introduse de curand in Australia, Noua Zeelanda si America de Nord. Se considera ca aricii exista de peste 15 milioane de ani.

arici

Puii de cartita par foarte neajutorati si micuti atunci cand se nasc, deoarece cantaresc doar 5 grame. Ei ating maturitatea in maxim o luna de la nastere. Puii de cartita traiesc in cuibul facut de mama lor, plin de tuneluri, pana in momentul in care sunt destul de puternici sa isi sape singuri propriile galerii, in pamant.

cartita

Ornitorincii sunt printre putinele mamifere care depun oua si nu pui vii, cum ar fi de asteptat. Puii de ornitorinc sunt orbi si fara par, la nastere si de hranesc doar cu laptele mamei lor care este eliberat prin porii pielii. Tatii nu au legatura cu puii, acestia fiind doar grija mamei pana la varsta de patru luni. Ornitorincii sunt originari din Tasmania si estul Australiei. Ei au fost descoperiti in 1798, iar cercetatorii, necunoscand aceasta specie, il prezentau ca ceva intre rata, castor si vidra.

ornitoring

Puii de cangur sunt pitici, orbi si fara par, la nastere. Puiul din fotografie are in jur de 190 de zile, aceasta fiind si varsta la cer ies din marsupiul mamei pentru prima data. Cand a fost descoperit, oamenii de stiinta ii asemanau fata cu cea a unei caprioare. Azi, acest ciudat marsupiu este cunoscut in intreaga lume dept un simbol national al Australiei.

cangur

Oamenii de stiinta au descoperit ca puii de crocodil nenascuti se sincronizeaza, intr-un fel ciudat de explicat, si ies in acelasi timp din oua. Imediat dupa, ei isi striga mama pentru a-i ajuta sa iasa din coaja de ou, incalzita mult timp de razele soarelui.

croco

Puii de urangutan petrec pimele sase pana la opt luni de viata atarnati de mama lor. Uneori se intampla ca mama sa care doi pui deodata. Isi parasesc mama destul de tarziu (uneori asa se intampla si la oameni), cam pe la 5-8 ani cand devin independenti si raman in teritoriu.

urangutan

Â