Wrangler da afara o cincime din personal

Apropo.ro / 07.11.2001, 00:04
Wrangler da afara o cincime din personal
COMPANII Compania zilei FINANCIAR Valute si banci VF Corp, compania care deține mărcile de jeans Lee și Wrangler, a anunțat că va concedia 13.000 dintre angajații săi, ceea ce reprezintă aproape 18% din

COMPANII Compania zilei

FINANCIAR Valute si banci



VF Corp, compania care deține mărcile de jeans Lee și Wrangler, a anunțat că va concedia 13.000 dintre angajații săi, ceea ce reprezintă aproape 18% din totalul personalului, și va renunța la produsele cu o rată a rentabilității redusă, în încercarea de a depăși scăderea vânzărilor, informează BBC.

Compania a precizat că va renunța la producția costumelor de baie, salopete și lenjerie intimă. Acestea reprezntau doar 10% din vânzările companiei, iar renunțarea va permite VF Corp să se concentreze în principal asupra liniilor de producție cu o profitabilitate ridicată precum marca de îmbrăcăminte North Face.

Renunțarea la producția articolelor cu o profitabilitate redusă va determina cheltuieli de 280-320 milioane de dolari, însă va genera economii anuale de 115 milioane dolari.

Restructurarea activității companiei va transforma VF dintr-un producător generalist de textile în unul specializat pe mărci, ca urmare a presiunii exercitate asupra mediului economic american de importurile ieftine.

Această presiune a determinat o altă companie din domeniu, Burlington Industries, specializată în tapiserii, să solicite protecție în fața creditorilor săi.

Compania a precizat că datoriile sale au ajuns la 1,1 miliarde dolari, acuzând guvernul american că nu face nimic pentru a ajuta producătorii locali în fața importurilor. Importurile de textile în Statele Unite au crescut de peste cinci ori în ultimii doi ani.

„Un factor important care a determinat un astfel de gest din partea noastră a fost decizia guvernului american de a folosi industria textilă ca o monedă de schimb în relațiile internaționale” a declarat George Henderson, președintele executiv al Burlington.

„Rezultatele au fost devastatoare pentru industria noastră, ducând la pierderea locurilor de muncă, închiderea fabricilor și lichidări” a adăugat acesta.

Compania are în prezent disponibilități bănești de 60 de milioane de dolari și o linie de credit deschisă la JP Morgan Chase de 190 de milioane de dolari. Aceasta ar permite desfășurarea fără întreruperi a serviciilor pe perioada restructurării, a adăugat Henderson.

(sursa: www.zf.ro)