Writely?

Apropo.ro / 10.01.2006, 14:44
Writely?
Pe www.writely.com gasesti un editor de texte gratuit, gazduit de un server de Internet. Cu acesta iti versi toata inspiratia pe ecran fara sa te patezi cu cerneala pe degete. O alternativa pe Internet pentru editarea textelor. Pentru a-l folosi trebuie sa te inregistrezi, proces absolut

Pe www.writely.com gasesti un editor de texte gratuit, gazduit de un server de Internet. Cu acesta iti versi toata inspiratia pe ecran fara sa te patezi cu cerneala pe degete.

O alternativa pe Internet pentru editarea textelor. Pentru a-l folosi trebuie sa te inregistrezi, proces absolut necesar pentru administrarea documentelor tale si stabilirea unor reguli personale. Nu dureaza mult.

Dupa ce ti-ai finalizat creatia de mare geniu o poti face publica pe Web, incarca pe un site de blog (jurnal personal pe Internet) ori salva pe computerul personal ca fisier Word, ca pagina HTML (intr-o arhiva ZIP) si nu numai. In comparatie cu MS Word, cea mai utilizata aplicatie de gen, Writely pare un fel de copil, dar este mult mai complex decat Wordpad, programul integrat in sistemul de operare Windows.

Caracterele disponibile pe site pentru editare: Arial, Courier, Tahoma, Times, Verdana, Wingdings. Desi dintre cele mai folosite, sunt putine si nu am gasit cum sa le sporim numarul. Folositor pentru cei care doresc sa-si transforme documentul in pagina web si vor sa vada/modifice usor codul HTML. Dar mai ales calatorilor fara laptop in carca, care mai opresc pe la un Internet Café (unde nu gasesti instalate aplicatii Office) ca sa scrie sefilor raportul in formatul obisnuit pentru documente (*.doc).

Sursa: