Wu-Tang Clan la BÂ’ESTIVAL 2007!

Apropo.ro / 19.03.2005, 17:05
Wu-Tang Clan la BÂ’ESTIVAL 2007!
Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless si Morcheeba, un nou nume se adauga listei de vedete internationale ce vor concerta la BÂ’ESTIVAL 2007: legendara trupa Wu-Tang Clan! Cea mai solida si celebra grupare hip-hop din istorie, Wu-Tang Clan a reusit la inceputul anilor


Dupa Marilyn Manson, Reamonn, Alice Cooper, Faithless si Morcheeba, un nou nume se adauga listei de vedete internationale ce vor concerta la BÂ’ESTIVAL 2007: legendara trupa Wu-Tang Clan!

Cea mai solida si celebra grupare hip-hop din istorie, Wu-Tang Clan a reusit la inceputul anilor Â’90 sa inlature suprematia stilului G-Funk impus de Dr. Dre si sa instaurareze o „noua ordine mondiala”, atat pe plan artistic, cat si pe plan financiar.

Formata din noua artisti rap din Staten Island, New York – RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Method Man, U-God, Raekwon, Inspectah Deck, Ghostface Killah si Masta Killa – Wu-Tang Clan si-a propus ca impactul albumului de debut sa asigure trupei forta necesara de a acapara industria muzicala prin proiecte paralele si cariere solo de succes.

Surprinzator, cei noua „generali” ai clanului nu s-au inselat: albumul „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, lansat in 1993, a devenit rapid un megasucces, castigandu-si statutul de clasic al genului!

Bazele fiind puse, a urmat „invazia”, viziunea imperiului Wu-Tang prinzand treptat contur: membrii clanului se implica in alte trupe si proiecte solo, nume noi sunt recrutate sub sigla Wu, trupa isi lanseaza propria linie de imbracaminte. Dupa albumele Method Man, OlÂ’ Dirty Bastard (ODB), Raekwon, GZA si Ghostface Killah, Wu-Tang Clan lanseaza in 1997 dublul-CD „Wu-Tang Forever”. Albumul a intrat direct pe primul loc in topuri, si a reusit sa vanda peste 600.000 de exmplare doar in prima saptamana!

Dupa o noua serie de albume solo si numeroase proiecte afiliate, Wu-Tang Clan lanseaza in 2000 „The W”. Din cauza numeroaselor probleme cu legea, ODB nu a aparut decat pe o singura piesa de pe noul album, iar Cappadonna, un vechi colaborator al trupei, a devenit oficial cel de-al zecelea membru al Wu-Tang Clan. Doar un an mai tarziu este lansat albumul cu numarul patru, „Iron Flag”, dar din cauza intrarii in faliment a casei de discuri a grupului, materialul nu s-a bucurat de promovarea si succesul dorit. In 2004 apare primul album live Wu-Tang Clan, „Disciples of the 36 Chambers”. In acelasi an, ODB moare din cauza unui atac de cord, in timp ce lucra la un nou proiect solo, planificat sa apara la casa de discuri a lui Jay-Z.

La inceputul lui 2007, RZA a anuntat reunirea Wu-Tang Clan pentru un nou album: „8 Diagrams”, si demararea unui turneu international. In asteptarea noului album, DJ-ul oficial al grupului, Mathematics, a lansat „Unreleased”, o compilatie de remixuri, raritati si piese needitate pana in acel moment.

Organizat de Emag!c Entertainment, BÂ’ESTIVAL se va desfasura in aer liber in cadrul complexului Romexpo, in perioada 29 iunie-1 iulie. De pe site-ul www.myticket.ro se pot achizitiona abonamentele pentru cele trei zile ale BÂ’ESTIVAL-ului la pretul de 180 RON , precum si biletele VIP, la pretul de 300 RON pe zi.

www.emagic.ro
Foto: Alex Barbulescu (apropo.ro)

Tags: