”X Factor”: ei sunt membrii grupei lui Ştefan Bănică – FOTO

De: Cristiana Trifu / 21.11.2017, 13:08
 ”X Factor”: ei sunt membrii grupei lui Ştefan Bănică - FOTO
Delia, Horia Brenciu, Ştefan Bănică şi Carla’s Dreams şi-au făcut echipele pentru Bootcampul din cel de-al şaptelea sezon ”X Factor”. Joi, 23 noiembrie, de la ora 21.15, grupa de băieţi intră prima în Bootcamp, alături de mentorul Ştefan Bănică.

Fiecare jurat trebuie să aleagă cei mai buni concurenţi şi să îi aşeze pe cele patru scaune pe care aceştia le vor avea la dispoziţie pe scenă. Un concurent nu este însă salvat după ce a fost invitat să ia loc, ci poate fi oricând ridicat dacă mentorul grupei consideră că altcineva a fost mai bun, astfel că tensiunea va fi la cote maxime până în ultima clipă.

”Am fost surprins extrem de plăcut de câţiva concurenţi care ies în evidenţă fără prea mare efort, am fost surprins de numărul mare de concurenţi din afara ţării, unii dintre ei excelenţi, şi de disponibilitatea juriului de a se juca mai mult decât în alte ediţii”, a mărturisit Ştefan Bănică. Juratul ”X Factor” a încercat să îşi alcătuiască o grupă de băieţi printre care să se afle şi următorul mare câştigător, astfel că a analizat concurenţii după voce, timbru, carismă, atitudine, dar a urmărit şi capacitatea acestora de a transmite emoţii.

Iată cine sunt membrii grupei lui Ştefan Bănică:

Radu Mitrea, un tânăr de 23 de ani din Bucureşti, care a fost rănit în incendiul din Colectiv, în octombrie 2015, a decis să îşi urmeze pasiunea după ce i s-a oferit o nouă şansă la viaţă. Deşi rănile sale au presupus multe exerciţii de recuperare, Radu încearcă să profite cât poate de mult de şansa care i-a fost oferită, aşa că îşi dedică o bună parte din timp muzicii.
Sebastian Hădărean are 19 ani şi este absolvent al unui liceu sportiv, a făcut mulţi ani judo şi handbal, însă cea mai mare pasiune a sa este muzica, iar aceasta îi foloseşte şi pentru a-i vindeca rănile sufleteşti. Sebastian, care de la vârsta de zece ani locuieşte în plasament, are nu mai puţin de 24 de fraţi prin alianţă, însă are o relaţie apropiată cu toţi.  

Aflat la o revenire la ”X Factor”, Viorel Grecu, din Chişinău, a reuşit să ajungă pentru a doua oară în Bootcamp. În urmă cu doi ani, Viorel a reuşit această performanţă însă împreună cu Max Fall, alături de care forma o trupă. Anul acesta, Viorel a ajuns în Bootcamp şi îşi încearcă norocul pe cont propriu.
Tocmai din Italia, Simone Venditti, un tânăr de 20 de ani, a reuşit la audiţii să îi cucerească pe cei patru juraţi cu atitudinea, dar şi cu vocea lui deosebită. Delia, Horia Brenciu, Ştefan Bănică şi Carla’s Dreams au votat unanim DA, oferindu-i astfel şansa lui Simone de a ajunge în Bootcamp.

Salvatore Pierluca, tânărul de 23 de ani din Italia, care a ajuns în România datorită unui bănuţ românesc găsit întâmplător în buzunar, a mărturisit de la început că se simte norocos. Cum semnele l-au îndrumat până aici, italianul îndrăzneşte să viseze chiar şi mai departe. ”Cred că a fost destinul care m-a adus aici. Pentru mine, e o provocare, o ocazie care m-ar putea ajuta să îmi găsesc adevărata meserie, aşa că aş vrea să ajung până în finală”, a povestit tânărul, care a mai făcut un pas în drumul său către finală, ajungând în Bootcamp.

Venit din Chişinău, via Londra, unde s-a angajat la un restaurant de 8 luni, Lilian Dobândă i-a vrăjit pe cei patru juraţi cu o melodie compusă de el, o alegere care i-a adus aprecierea lui Ştefan Bănică jr. Lilian, care cântă de mai mulţi ani, speră că, la un moment dat, va putea deveni un artist în toată puterea cuvântului, iar trecerea sa în etapa următoare i-ar putea oferi această ocazie.
Ca un duş rece pentru cei patru juraţi a fost intrarea în scenă a lui Gabriel Haralambie Lefter, pe care aceştia l-au botezat Roby Roberto, după celebrul personaj din ”Băieţi de oraş”. La doar 19 ani, Haralambie i-a ţinut în şah pe cei prezenţi, care la început nu au reuşit să îşi dea seama dacă acesta este în pielea unui personaj sau nu şi chiar au făcut câteva glume la adresa lui. Când a început însă să cânte, Haralambie a trecut de la gospel, la muzică arăbească şi apoi românească şi a terminat în ropote de aplauze şi patru voturi care l-au făcut extrem de fericit. Haralambie are acum o nouă ocazie de a impresiona, în Bootcamp.

Cristian Porcari, un puşti de 14 ani din Chişinău, care l-a emoţionat peste măsură pe Ştefan Bănică, a ajuns în Bootcamp chiar în echipa desemnată acestuia. ”Semeni la ochi cu fiul meu. Eşti frumuşel, dar, mai important, eşti talentat. Ai cel mai bun timbru pe care l-am auzit la un băiat anul acesta”, l-a lăudat Bănică pe puştiul care se vede încă de acum o vedetă.
Anton Banaghan, tânărul de origine română pentru care ”X Factor” nu a însemnat doar curajul de a urca pe o scenă, ci şi de a-şi înfrunta tot trecutul, are şi el o nouă ocazie de a impresiona juraţii şi de a-i convinge că merită să ajungă în etapa următoare. Anton, care a fost abandonat de părinţii biologici din România, dar şi de către cei adoptivi din Irlanda, locuieşte acum în Gran Canaria.

Alin Buruiană, nepotul faimoasei actriţe Mariana Buruiană, a moştenit talentul său artistic din familie. Alin, în vârstă de 22 de ani, este acum student la Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara, secţia ”Canto clasic”, însă a trăit mereu apropiat de muzică. Apariţia sa extravagantă a fost o surpriză atât pentru juraţi, cât şi pentru telespectatori, iar Alin a primit ocazia de a trece în etapa următoare.

Ediţiile de Bootcamp vor fi difuzate astfel: joi, 23 noiembrie, grupa lui Ştefan Bănică jr – băieţi, iar vineri, 24 noiembrie, grupa Deliei – fete. Săptămâna viitoare, Horia Brenciu intră în scenă vineri, 1 decembrie, cu grupa de peste 24 de ani, iar pe 7 decembrie Carla’s Dreams ne prezintă grupurile de anul acesta.
Delia, Horia Brenciu, Ştefan Bănică jr şi Carla’s Dreams vor alege componenţa perechilor care vor intra apoi la Dueluri, pe 8 decembrie, de la ora 21.15. Astfel, doar jumătate dintre aceştia vor trece în etapa următoare, cea a Galelor Live.

Lor li se adaugă şi un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul ediţiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa galelor Live, iar dacă acesta este unul dintre cei 8 finalişti, se califică în etapa Galelor următorul clasat.