Xonia – Frumuseţe australiană

Apropo.ro / 26.12.2012, 08:00
Xonia - Frumuseţe australiană
Deşi s-a născut şi a crescut în Australia, Xonia a cunoscut succesul în România. Cum i s-a schimbat viaţa de când a ales să-şi construiască o carieră pe plaiurile mioritice, dar şi după ce a pozat în revista cu iepuraşi ne spune chiar ea.

– Te-ai născut şi ai crescut în Melbourne, Australia. De ce ai renunţat la Australia şi ai venit în România?
N-am plecat din Australia, e mereu acolo pentru mine. La fel ca şi alţi artişti, cum ar fi Antonia, Ovi Jacobsen, avem motivele noastre de ce suntem în România. Ne-am întors din America sau Australia (cum e cazul meu) pentru că viaţa ne-a adus aici. Nu regret că mă aflu aici, absolut deloc. Îmi place ceea ce fac şi sunt recunoscătoare că sunt sprijinită în ceea ce fac. Mă întrebai cum am ajuns în România?! Am fost invitată să fac parte din juriu pentru un concurs de frumuseţe, Miss Diaspora, în 2008. După ce am fost la New York, unde am înregistrat CD-ul demo, m-am gândit să văd ce feedback voi primi aici. Următorul lucru pe care-l ştiu e că mi s-a oferit un contract de înregistrare şi iată-mă astăzi aici.

– De la ce vârstă ai început să cânţi?
Părinţii mei m-au dat la şcoala de canto la vârsta de 5 ani. La acea vârstă eram prea mică pentru a începe formarea vocală, iar cei de acolo mi-au recomandat să încep lecţiile de dans, astfel încât să-mi pot dezvolta ureche muzicală. Aşa am început să practic baletul, iar la 8 ani am început formarea vocală, iar de atunci continui să fac asta.

Xonia

– De curând, ai lansat un nou single, „Remember”, la care ai filmat şi un clip. Unde aţi filmat? Povesteşte-mi o întâmplare haioasă de la filmări…
Am lucrat cu regizorul Florin Botea pentru prima dată şi mi-a plăcut. Am filmat în două locaţii diferite – în pădure şi la Studiourile Media Pro. Cred că cel mai amuzant lucru a fost să trec prin toate stările posibile, am filmat 30 de ore non stop în care am mâncat doar ciocolată. A fost foarte epuizant. Acum trebuia să fiu tristă, acum trebuia să fiu irascibilă, să plâng. Dar totul a meritat! Îmi place rezultatul final. Dar nupot să uit că aproape am fost muşcată şi lovită de calul pe care l-am folosit în clip. Eu iubesc caii, iubesc animalele, îmi place călăria, am practicat acest sport şi înainte, dar cred că lui nu i-a plăcut rochia de mireasă pe care am purtat-o în clip.

– Ştiu că ai urmat cursurile unei şcoli de actorie. Ce mai pregăteşti în această privinţă? Când te vedem într-un film sau serial TV?
În acest moment mă concentrez pe cariera muzicală. Mi-ar plăcea să echilibrez toate acestea, programul meu încărcat cu un rol la o emisiune TV creat special pentru a mi se potrivi. Cred că atunci când va fi momentul lucrurile se vor întâmpla de la sine. Acum, mă concentrez pe promovarea ultimul meu single „Remember” şi lucreaz împreună cu F.Charm pentru Hype On Production, studioul pe care îl deţinem împreună şi unde producem muzică, nu numai pentru noi, ci şi pentru alţi artişti.

Xonia

– De ce ai acceptat să apari pe coperta revistei cu iepuraşi? Cum a fost după ce ai apărut în Playboy? Care au fost reacţiile?
De ce nu?! Nu am crezut niciodată că voi poza în Playboy, până când nu m-au sunat şi mi-au propus. Mi-a plăcut faptul că nu a fost ceva ofensator. Mă simt bine în pielea mea şi cred că a fost o experienţă nouă să fac acest tip de şedinţă foto pe care o voi păstra ca o amintire uimitoare. Oamenii au opinii diferite asupra a ceea ce e bine sau rău, dar la sfârşitul zilei trebuie să faci ceea ce te face să te simţi bine şi ceea ce vrei, fără a ţine cont de ce vor spune oamenii. Nu poţi să mulţumeşti tot timpul pe toată lumea cu alegerile pe care vrei să le faci, iar ăsta nu este un mod de viaţă să faci mereu ceea ce cred alţi că e bine să faci. Pentru mine singura opinie care contează este cea a familiei mele.

– Ce muzică asculţi de obicei şi ce artişti de la noi îţi plac?
Ascult toate genurile de muzică comercială, care mă ajută să compună şi care mă fac să fiu mai creativă. Eu respect fiecare artist, fiecare are propriul loc, dar apreciez doar artiştii adevăraţi…

– Cum ţi-ai câştigat primii bani? Pe ce i-ai cheltuit?
Ştiu că primul meu job a fost ca balerină, când am lucrat pentru Baletul Kirov pe când aveam 8 ani. Nu îmi amintesc pe ce am cheltuit banii, dar ştiu sigur i-am dat părinţilor mei pentru a mă ajuta pe mine şi pe fratele meu să facem ce ne dorim.

– În momentul de faţă eşti îndrăgostită?
Da. Am o relaţie serioasă cu F.Charm. Suntem împreună de 2 ani şi jumătate, iar în ianuarie anul viitor vom pleca în Australia la familia mea, la prieteni.

Xonia

– Ce planuri ai pentru Sărbatorile de iarnă?
De Crăciun şi de Anul Nou voi fi pe scenă. În rest, voi petrece alături de familia lui Charm, iar în vacanţa de vară vom pleca în Australia.

– La ce proiecte noi lucrezi?
Lucrez la un nou single. În fiecare zi sunt în studio compun cântece pentru alţi artişti care se vor lansa în primăvară.

Andreea Tufan