Yahoo a deschis un studio de creatie a jocurilor pentru mobile

Apropo.ro / 08.03.2005, 17:32
Yahoo a deschis un studio de creatie a jocurilor pentru mobile
Compania Yahoo, furnizoare de servicii de internet, a deschis un studio - Yahoo Games Studio - pentru dez voltarea de jocuri video destinate telefoanelor mobile, segmentul din piata jocurilor video cu cea mai rapida crestere, transmite Reuters. Yahoo Games Studio va crea


Compania Yahoo, furnizoare de servicii de internet, a deschis un studio – Yahoo Games Studio – pentru dez voltarea de jocuri video destinate telefoanelor mobile, segmentul din piata jocurilor video cu cea mai rapida crestere, transmite Reuters.

Yahoo Games Studio va crea jocuri pentru Verizon Wireless si, cît mai curînd, pentru alti operatori de telefonie mobila.

De asemenea, Yahoo a anuntat preluarea companiei Stadeon, creatoarea unor produse care vor permite utilizatorilor de telefoane mobile sa joace sah si poker cu alte persoane conectate la Internet.

Surse din industrie estimeaza piata mondiala a jocurilor video pe telefoane mobile, în acest an, la doua miliarde de dolari.

Yahoo va avea de înfruntat concurenta unor companii precum Jamdat Mobile, Sorrent, In- Fusio sau Mforma.

Strategia companiei Yahoo este atragerea utilizatorilor catre paginile sale de web, prin oferirea de jocuri si servicii internet.

Majoritatea încasarilor Yahoo provind din publicitate. Specialistii în servicii prin Internet se asteapta ca grupul american sa-si concentreze atentia spre pietele din Asia, mai ales China.

Mediafax Business/ IT