Yahoo achizitioneaza Musicmatch

Apropo.ro / 17.09.2004, 13:37
Yahoo achizitioneaza Musicmatch
Yahoo! Inc. si Musicmatch Inc, lider in furnizarea de servicii si software de muzica au anuntat semnarea unui acord prin care Yahoo achizitioneaza Musicmatch la pretul aproximativ de 160 milioane USD. Yahoo! doreste sa devina o companie fruntasa in domeniul muzicii digitale" a afirmat

Yahoo! Inc. si Musicmatch Inc, lider in furnizarea de servicii si software de muzica au anuntat semnarea unui acord prin care Yahoo achizitioneaza Musicmatch la pretul aproximativ de 160 milioane USD.

Yahoo! doreste sa devina o companie fruntasa in domeniul muzicii digitale” a afirmat Terry Semel, director executiv Yahoo! Inc. „Aceasta combinatie este parte a strategiei noastre de a atrage cea mai larga audienta a consumatorilor care aleg muzica digitala. Dorim sa oferim posibilitatea de alegere, control si flexibilitate utilizatorilor nostri in interactiunea cu muzica preferata. Aceasta achizitie este una dintre multele inovatii si initiative in care va investi Yahoo! anul acesta si in viitor, pentru a crea portofoliul de muzica.”

Fondata in anul 1997, Musicmatch era pionierul tehnologiei muzicii digitale. Dintre produsele sale amintim Musicmatch Jukebox care permite utilizatorilor sa asculte, sa inregistreze, sa descarce, se descopere si sa organizeze o intrega colectie de melodii; reteaua online Music Radio care ofera acces gratuit la peste 900,000 melodii si peste 200 programe pre-programate; Musicmatch Music Store serviciu de descarcare a melodiilor a la carte, care ofera acces la peste 700,000 melodii.

Recent, compania a introdus serviciul cu abonament Musicmatch On Demand care ofera acces nelimitat la peste 700,000 de melodii de pe orice calculator precum si schimburi de melodii legale prin trasatura „trimite unui prieten”.

Combinatia va creste substantial ascultatorii de muzica ai Yahoo! de la 12.9 milioane la aproape 23 milioane de ascultatori.

Aditional, Yahoo! castiga o echipa talentata cu experienta considerabila in domeniul tehnologiei muzicii digitale.

Este de asteptat o crestere in vanzarile de muzica digitala, mai ales prin disponibilitatea accesului broadband. Vanzarile cu abonati vor creste estimativ de la 113 milioane USD anul acesta la 890 milioane USD in 2009, iar descarcarile digitale vor atinge 803 milioane USD in 2009, comparativ cu 158 milioane USD in 2004.

Sursa: www.yahoo.com, preluat de SmartNews.