Yahoo lanseaza desktop-search

Apropo.ro / 12.01.2005, 12:05
Yahoo lanseaza desktop-search
Yahoo este cea mai recenta companie majora care introduce software pentru cautari de e-mail si alte fisiere desktop. In decembrie, compania a anuntat inceperea testarilor tehnologiei desktop-search. Compania intra in mod oficial pe piata cu un download gratuit Desktop.Yahoo.com. Yahoo

Yahoo este cea mai recenta companie majora care introduce software pentru cautari de e-mail si alte fisiere desktop.

In decembrie, compania a anuntat inceperea testarilor tehnologiei desktop-search. Compania intra in mod oficial pe piata cu un download gratuit Desktop.Yahoo.com.

Yahoo se lanseaza in acest domeniu avand ca rivali pe Microsoft, Google si Ask Jeeves care au oferit servicii similare anul trecut.

Piata a devenit scena inovatiilor, pavand drumul pentru oferta promovarilor personalizate. Noul software oferit de Yahoo este creat ca o completare a toolbar-elor din programele e-mail Outlook si Outlook Express ale Microsoft, sau functionand separat pe desktop.

Programul poate recunoaste si cauta 200 de tipuri de fisiere, inclusiv muzica, fotografii si PDF.

In opozitie cu aplicatiile rivale, software-ul Yahoo permite utilizatorilor sortarea rezultatelor in cateva secunde prin tastarea uneia sau a mai multor litere in ferestrele de cautare, care includ dimensiunea fisierului, numele, data.

Yahoo va trebui in viitor sa includa si cautarile Web intre optiunile de cautare desktop.

Compania se lanseaza pe aceasta piata si alte companii mai mici precum Blinx, care a introdus recent un serviciu de cautare video pentru desktop si a creat o versiune Mac a uneltei de cautare PC.

EarthLink in parteneriat cu X1 va introduce trasaturi de cautare e-mail avansate.

Sursa: www.news.com, preluat de SmartNews.