Yahoo optimizeaza cautarea de clipuri video

Apropo.ro / 02.06.2006, 14:07
Yahoo optimizeaza cautarea de clipuri video
Compania Yahoo a anuntat ca va simplifica accesul utilizatorilor de Internet la clipurile video online, prin modernizarea sistemului de cautare, urmând ca procesul sa fie asemanator memorarii canalelor TV favorite cu ajutorul unei telecomande. "Odata ce ai gasit o sursa, te poti

Compania Yahoo a anuntat ca va simplifica accesul utilizatorilor de Internet la clipurile video online, prin modernizarea sistemului de cautare, urmând ca procesul sa fie asemanator memorarii canalelor TV favorite cu ajutorul unei telecomande.

„Odata ce ai gasit o sursa, te poti întoarce la aceasta adresa, în loc sa cauti fiecare clip în parte „, a declarat, într-un interviu telefonic, Jason Zajac, manager la Yahoo.

Printre modificarile aduse se numara simplificarea modului în care utilizatorii se pot abona si pot viziona diferitele „canale”, care pot fi grupuri de videoclipuri cu acelasi autor sau al caror titlu cuprinde un anumit cuvânt cheie.

Abonatii vor putea grupa clipurile pe categorii, astfel ca acestea vor fi gasite mai usor de alti abonati, care pot realiza cautarea în functie de mai multe criterii. Totodata, pe pagina de cautare, Yahoo Video Search, vor exista link-uri catre alte site-uri din reteaua dezvoltata de companie.

Yahoo intentioneaaza sa recupereze cota de piata pierduta în ultimele sase luni în domeniul vizionarii de clipuri video pe Internet, în favoarea companiei YouTube.

YouTube este o companie americana, cu doar 30 de angajati, care a atras, de la începutul acestui an, zeci de milioane de utilizatori lunar, depasind de cinci ori numarul de persoane care cauta clipuri video prin intermediul Yahoo Video Search, fostul lider de piata, potrivit datelor companiei Hitwise.

Locul doi în aceasta ierarhie este detinut de MySpace, urmat de Yahoo si MSN, dezvoltat de Microsoft.

YouTube ofera un serviciu prin care utilizatorii posteaza pe pagina de Internet clipuri video cu durata scurta, relaizate de ei însisi, dar Yahoo a preferat sa ofere clipuri profesionale sau programe din domeniul sportiv, al stirilor si amuzamentului, produse de companie sau pentru care detine licente.

În urma modificarilor operate, realizatorii de clipuri video, atât profesionisti cât si amatori, vor avea posibilitatea de a încarca clipuri pe Yahoo si de a posta videoclipurile preferate pe paginile de Internet personale, prin utilizarea unui player video încorporat, dezvoltat de companie.

Mediafax Business/ IT