Yoga pentru bebeluși naște controverse (Video)

De: Gabriela Voicu / 29.02.2012, 17:00
Yoga pentru bebeluși naște controverse (Video)
Un clip în care apar mai multe femei cu copii, în timpul unui curs de yoga pentru bebeluși, naște controverse. Află de ce!

Un curs de yoga pentru bebeluși, susținut în Rusia, a îngrozit mămicile din lumea întreagă!

Într-un clip postat pe internet, cu imagini din timpul cursului, apar femei care aruncă bebeluși în sus și îi rotesc în toate direcțiile, uneori ținandu-i doar de un braț.

Clipul devenit viral a avut un impact atât de puternic asupra celor care l-au văzut încât mulți au crezut că bebelușii sunt, de fapt, păpuși.

În plus, medicii din lumea întreagă s-au grăbit să conteste metoda Charkovsky sau yoga pentru bebeluși, precizând că nu este benefică pentru cei mici.

Terapeutul rus Lena Fokina (51 de ani), care apare în clip, este de părere, însă, că această practică ajută la dezvoltarea musculară și susține că a demonstrat acest lucru la un seminar din Dahab, Egipt.

Fokina a declarat că de 30 de ani este instructor de yoga pentru bebeluși și că a învățat această tehnică de la medicul rus Igor Charkovsky.

Ea spune că la început unii bebeluși plâng, dar că apoi ei se obișnuiesc cu mișcările bruște și că niciun copil cu care a lucrat nu a întâmpinat probleme de sănătate.

Metoda Charkovsky ar putea fi importată, în curând, în Anglia.