YouTube a suspendat definitiv canalele cântărețului R. Kelly după condamnarea acestuia pentru trafic de persoane

De: Nicoleta Lepădatu / 06.10.2021, 08:46
YouTube a suspendat definitiv canalele cântărețului R. Kelly după condamnarea acestuia pentru trafic de persoane

YouTube a suspendat definitiv două canale ale cântăreței R&B căzut în dizgrație, R. Kelly, care a fost găsită vinovată de trafic de persoane pe care le exploata sexual, săptămâna trecută, și nu-i va permite să creeze canale noi în viitor.

Dar YouTube nu a interzis muzica lui Kelly: gigantul video va continua să ofere catalogul muzical al cântărețului pe YouTube Music.

Marți, YouTube a eliminat definitiv cele două canale – RKellyTV (care avea 3,5 milioane de abonați) și RKellyVevo (care avea aproximativ 1,6 milioane de abonați) – invocând o încălcare a condițiilor sale de utilizare. Încercările de a viziona videoclipuri pe canalele eliminate acum afișează un mesaj care spune: „Acest videoclip nu mai este disponibil deoarece contul YouTube asociat acestui videoclip a fost închis”.

„Acțiunile revoltătoare comise de R. Kelly justifică sancțiuni dincolo de măsurile standard de executare, din cauza potențialului de a provoca un prejudiciu pe scară largă”, a spus vicepreședintele departamentului juridic de la YouTube, Nicole Alston într-o declarație, conform publicației Variety. „În cele din urmă, luăm această măsură similar cu alte platforme, pentru a ne proteja utilizatorii .” Conturile oficiale ale lui R. Kelly pe Twitter, Instagram și Facebook au fost, de asemenea, dezactivate recent.

Decizia YouTube de a șterge canalele lui Kelly are loc la opt zile după ce un juriu federal l-a găsit vinovat de trafic de persoane. R. Kelly va fi condamnată definitiv pe 4 mai 2022. Cântărețul în vârstă de  54 de ani se confruntă cu posibilitatea de a-și petrece restul vieții în închisoare.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cântărețul R. Kelly ar putea primi zeci de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru trafic de persoane