Youtube, interzis în Pakistan și Bangladesh

De: Marian Andrei / 18.09.2012, 16:30
Youtube, interzis în Pakistan și Bangladesh
Pakistan și Bangladesh au restricționat accesul la Youtube, site-ul de video sharing deținut de Google, pentru a împiedica oamenii să vadă un film considerat ofensator la adresa Islamului.

Filmul a provocat deja manifestații violente din Orientul Mijlociu până în Asia de Sud-Est, în cursul cărora ambasadorul american în Libia și trei funcționari ai consulatului au fost uciși. De asemenea, protestanți musulmani în Tunisia și din alte regiuni au fost omorâți în urma conflictelor cu forțele militare.

Premierul Pakistanului, Raja Pervez Ashraf a declarat că accesul la site-ul Youtube va fi blocat până când videoclipul va fi înlăturat. „Acest material blasfemitor nu va fi tolerat”, a mai declarat Ashraf. O măsură similară a fost luată de autoritățile din Bangladesh.

Trailerul de 14 minute postat de Youtube,care îl înfățișează pe profetul Mohamed drept un afemeiat, prezintă și o scurtă introducere a originilor islamice.

La sfârșitul săptămânii trecute, Google a anunțat că a restricționat accesul la film în India și Indonezia, supunându-se legilor locale, iar în urma manifestațiilor violente l-a interzis și în Libia și Egipt.