Youtube va lansa canale premium în Franța

De: Dragos Tanase / 10.07.2012, 11:30
Youtube va lansa canale premium în Franța
Youtube a decis să încheie un parteneriat cu producători de conținut francezi, pentru a aduce materiale video dedicate cetățenilor francezi, conform publicație Le Figaro.

Conținutul premium va fi lansat în luna octombrie, iar Google se află în etapele finale ale negocierii cu producătorii francezi.

Canalele premium vor include materiale de la producători precum câștigătorul premiului Oscar, Jean Dujardin, din filmul The Artist și de la compania de entertainment Endemol.

Aceste canale speciale vor fi orientate spre mediul familial cu materiale despre sănătate, alimentație și cultură. Fiecare partener producător de conținut premium va trebui să genereze 20 de ore de conținut proaspăt pe an, pentru care va primi între 500.000 și 1 milion de euro.

De asemenea, proprietarii conținutului vor împărții și veniturile generate din reclame, dacă aceste vor depăși previziunile impuse.

Youtube va avea drepturile de distribuție ale materialelor media și nu va permite publicarea lor pe alte site-uri similare.

Negocieri similare pentru canale premium pe Youtube sunt în curs de negociere cu Marea Britanie și Germania, existând zvonuri și despre negocieri similare în SUA.