„Zapata a fost determinant”

Apropo.ro / 24.01.2008, 10:55
Columbienii Jose si Dayro Moreno spun ca Zapata a jucat un rol important in venirea lor la Steaua

Atacantii columbieni Jose si Dayro Moreno au declarat, miercuri, in conferinta de prezentare oficiala a jucatorilor transferati de FC Steaua, ca portarul Robinson Zapata, conationalul lor, a jucat un rol important in a-i convinge sa vina la gruparea din Bulevardul Ghencea.

"Steaua este una dintre marile echipe ale Romaniei, care joaca mereu in Liga Campionilor, am vazut-o jucand. Am vazut fotbalul romanesc la televizor, se joaca un fotbal bun aici. Sigur ca imi amintesc de golul lui Adrian Ilie contra Columbiei. Zapata, la fel ca aici, este unul dintre cei mai buni portari in Columbia, foarte respectat, foarte cunoscut la nationala. Rolul lui aici a fost sa ne recomande, sa spuna ce fel de jucatori suntem. Tot el ne-a spus multe lucruri despre Steaua si despre fotbalul de aici", a spus Jose Moreno.

Celalalt atacant columbian, Dayro Moreno, a subliniat ca Steaua este o echipa mare in Romania, pe care a avut ocazia sa o vada in acest sezon in Liga Campionilor. "Am urmarit meciurile Stelei in Liga Campionilor, pentru ca aici juca Robinson Zapata. Am auzit ca a jucat mereu in aceasta competitie. Fotbalul romanesc il cunoastem de la Mondialul la care ne-a eliminat, este unul foarte competitiv. Zapata a jucat un rol important in decizia mea de a veni la Steaua. Lucrurile bune care s-au spus despre el si faptul ca este foarte apreciat in Romania au contat", a spus Dayro Moreno.

Atacantul peruan Andres Mendoza a afirmat ca a vazut in trecut meciuri ale echipei Romaniei si meciuri ale Stelei in Liga Campionilor. "Steaua a facut istorie in fotbalul romanesc, a jucat des in Liga Campionilor si anul asta vom incerca sa fim din nou campioni, pentru a juca in Liga", a spus Mendoza.

Francezul Habib Habibou a declarat ca stia de la inceput faptul ca Steaua este un club mare. "Eu trebuie sa demonstrez ce pot si asta intentionez sa fac. Vreau titlul de campion si sa evoluam in Liga Campionilor. Sunt sigur ca vom putea face asta", a spus el.

Mijlocasul nigerian Dino Eze a declarat ca Steaua este o echipa buna si ca se roaga la Dumnezeu sa faca treaba buna in acest retur si sa termine pe primul loc.

Noii jucatori stelisti au vorbit in limba materna a fiecaruia, Valeriu Argaseala explicand ca acest lucru s-a intamplat deoarece acestora li s-au pus intrebari in limba respectiva si ca in caz contrar traducerea ar fi fost asigurata de managerul sportiv Adrian Ilie.

Presedintele CA, Valeriu Argaseala, a mentionat ca nu vor fi probleme de comunicare la Steaua. "Antrenorul stie toate limbile, Adi Ilie stie si alte limbi in afara de engleza, franceza si spaniola, n-o sa fie niciun fel de problema. Eze se stie bine cu Emeghara, vrea si el sa ajunga la nationala Nigeriei", a spus el.

Cand un jurnalist l-a intrebat pe Andres Mendoza daca isi aminteste de golurile inscrise impotriva echipei Dinamo, pe cand era la FC Bruges, finantatorul Gigi Becali a replicat: "Ce rost are sa vorbeasca de Dinamo? Intreaba-l in limba lui. Nu stii spaniola, dar vrei sa stii de golul cu Dinamo? Ce ma intereseaza pe mine de Dinamo? Apoi o sa-l injure aia, o sa-l fluiere". Cand Mendoza a fost rugat sa comenteze faptul ca in trecut a avut probleme cu femeile si alcoolul, fiind exclus de la nationala statului Peru, a intervenit managerul sportiv Adrian Ilie: "Nu creeaza probleme, o sa-i vedem la Steaua, au venit sa joace fotbal".

Argaseala l-a dat exemplu pe Habib Habibou, care a declarat ca vrea sa fie judecat pentru ce face pe teren. "Cred ca asta e mesajul pentru oricine, trebuie judecati pentru ce fac pe gazon, pentru rezultate. Can-canuri sunt in alta parte", a adaugat oficialul stelist, care a facut o scurta prezentare a jucatorilor.

Finantatorul stelist Gigi Becali a precizat ca atacantii adusi la Steaua sunt de mare valoare, pentru ca a promis ca in retur Steaua va spulbera tot. "Sumele de transfer nu le stiu, ca le spuneam. Jucatorii care au venit n-au nicio legatura cu plecarea lui Dica. Am spus-o mereu, Steaua nu avea atacanti. Unii pot evolua si in linia mediana. Vom face o evaluare in Cipru, o sa ma duc si eu sa vad, ca trebuie sa spulberam tot in retur. Sunt fericit ca vad o echipa asa cum mi-am dorit eu. Vor mai fi in timp mici plombe, inlocuiri, ca nici eu nu sunt supermare cunoscator. Ati vazut, cei sapte-opt trimisi la echipa a doua, n-au valoare. Nu mai pierdem timpul, ii dam baiatului salariul, Iacob, Zaharia, stai la echipa a doua. Nu mai poti sa te urci in autocarul Stelei daca n-ai valoare", a spus el.

Gigi Becali a afirmat ca Steaua tot timpul a dominat, dar a fost sterila si s-a plans de faptul ca nu exista atacanti romani de valoare. "Descurajezi echipa cand n-ai atac care sa inscrie, asa cum o aparare e descurajata cand n-are portar bun. Raman la parerea ca altul e gustul victoriei cu jucatori romani, dar daca n-ai atacanti romani de valoare… Altfel nu poti tine pasul, te faci de ras. Spuneti-mi voi un atacant roman de valoare si-l cumpar eu. Am tot incercat, am vazut. Ce sa mai faca Buga in fata astora, 1,90, 1,92, sunt puternici. Ce sa mai faca echipele adverse cand vor aparea ei prin careu? Eu ce am vazut am vazut pe DVD-uri, dar sunt jucatori care au confirmat, nu sunt luati doar pe DVD-uri, au CV bun. O sa vorbesc cu ei, nu e nimeni titular cert, avem lot mare. Ai valoare, ramai, nu, la revedere. Confirma, bine, nu, asta e. Nu-i mai bine asa?", a declarat finantatorul stelist.

Becali a mentionat ca jucatorilor straini n-ar trebui sa le fie frica de el si a povestiti o intamplare amuzanta legata de transferul portarului portughez Carlos: "Le e o frica… Eu spun lucrurilor pe nume, cand n-au jucat, am spus ce vede toata lumea. Asta ar fi culmea, sa dau milioane si sa-mi fie frica sa spun ce vad. Nu am fost nedrept cu ei, sa nu le dau salariul, asa a fost si cu Andrey, si cu Carlos. A fost gluma aia cu Carlos, ca cine il ia ii mai dau eu si 100.000. A venit unul de la Divizia B la Mitica Dragomir, un presedinte de club, i-a zis sa-i faca cunostinta cu mine. Pai de ce? Dom’ne, vreau sa-l iau pe Carlos. Pai vine Carlos la tine, poti tu sa-l iei? Cum sa nu, daca mai da Becali si 100.000. A luat-o de buna, dar a fost o gluma, ca si cu Bostina, ca si cu Neaga. Si in cazul in care strainii nu confirma, tot straini iau, ca nu avem aici atacanti de valoare. Si portari la fel".

La final, Becali le-a transmis succes jucatorilor: "Sa le ajute Dumnezeu baietilor si Stelei, sa facem treaba", glumind pe seama calitatilor fizice ale lui Jose Moreno, pe care l-a apucat de umeri. "Ia uite-aici!", a ras el.

Managerul sportiv Adrian Ilie a declarat ca acestia sunt jucatorii pe care ii dorea Steaua, adaugand ca, atat timp cat va fi deschisa perioada de transferuri, este posibil sa mai vina jucatori: "Cei care se antreneaza acum cu echipa a doua in scurt timp vor pleca", a spus Ilie. El a confirmat ca oferta echipei cecene Terek Groznai pentru fundasul Ionut Rada este reala, la fel si cea a echipei Kaiserslautern pentru atacantul Victoras Iacob.