„Zboară, puiule, zboară”… de la televiziunea iraniană

De: Marian Andrei / 17.07.2012, 13:20
Autoritățile iraniene au recomandat posturilor de televiziune să nu difuzeze filme și emisiuni care conțin scene în care se consumă carne de pui.

Logica acestei măsuri este simplă: carnea de pasăre a fost o componentă importantă în mâncarea iranienilor mai săraci, însă în ultimul timp ea s-a scumpit de trei ori. Cei săraci pot cumpăra carnea de pasăre doar de la magazinele de stat, dar, din cauza cererii mari, se formează cozi imense.

Autoritățile consideră că astfel de imagini pot provoca agresivitatea oamenilor care nu își pot permite o asemenea mâncare.

„Cinematografia este fereastra societății. Unii oameni care au vizionat filme despre viața celor bogați pot lua cuțitul în mână și cere partea lor de prosperitate socială. Televiziunea nu trebuie să devină o vitrină a unui nivel de viață inaccesibil”, a declarat ministrul de Interne al Iranului.

Situația economică din Iran s-a înrăutățit, din cauza aplicării de sancțiuni internaționale împotriva instituțiilor financiare iraniene și a producătorilor de petrol.