Zborurile către Sierra Leone, anulate din cauza… unei mașini de pompieri!

De: Marian Andrei / 10.03.2014, 14:00
Zborurile către Sierra Leone, anulate din cauza... unei mașini de pompieri!
Companiile aeronautice internaționale și-au anulat toate zborurile către și dinspre Sierra Leone, după ce s-a descoperit că singura mașină de pompieri a aeroportului din capitala țării, Freetown, este nefuncțională.

Descoperirea a fost făcută de reprezentanții Organizației Internațională a Aviației Civile (ICAO) în timpul unui control la fața locului.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Cei mai mari doi transportatori internaționali către aveastă țară africană  – British Airways și Kenya Airways – și-au anulat imediat cursele, pe termen nedefinit, lăsând mai mult de 100 de pasageri blocați.

„Lucrăm din greu pentru a repara cutia de viteze a mașinii de intervenție, pentru a ieși din acest impas”, a declarat managerul general al Autorității Aeroportuare din Sierra Leone, John Sesay.

Chiar dacă turismul își revine greu, după cei 11 ani de război civil încheiat în 2002, există sute de lucrători străini angajați în Sierra Leone, în industria extracției aurului și diamantelor, care se deplasează frecvent cu avionul și care acum au de suferit.