Zece idei false despre curele de slabire

Apropo.ro / 12.06.2006, 10:56
Zece idei false despre curele de slabire
Înainte de sosirea verii, femeile devin foarte creative pentru a pierde macar zece grame din greutatea corporala. Iata mai jos zece idei false despre curele de slabire. Alegerea unui fel de mâncare rece pentru prânz contribuie la arderea caloriilor - Fals Caloriile nu sunt arse, în

Înainte de sosirea verii, femeile devin foarte creative pentru a pierde macar zece grame din greutatea corporala. Iata mai jos zece idei false despre curele de slabire.

Alegerea unui fel de mâncare rece pentru prânz contribuie la arderea caloriilor Fals
Caloriile nu sunt arse, în schimb digerarea este îngreunata. Alimentele reci obliga intestinul sa secrete mai multe sucuri gastrice și aici apare riscul de balonare.

Jogging-ul de dimineața, cu stomacul gol, contribuie la slabireNimic mai fals
Alergarea se realizeaza imediat dupa ce alimentele au fost digerate sau la patru ore dupa masa.

Este interzis bautul de lichide în timpul meseiFals
Este adevarat ca lichidele baute în cantitați mari în timpul mesei provoaca balonare. Daca se bea mai mult de un litru de apa, sucurile gastrice sunt diluate în stomac și digestia este îngreunata. Dar este normal și indispensabil sa se bea lichide în timpul mesei.

Fructele nu se manânca la desert
Este un obicei tradițional ca masa sa se termine cu un fel dulce, de cele mai multe ori cu fructe. Deși sunt mai puțin digeste pentru unii, fructele nu îngrașa daca sunt mâncate la desert.

Nu conteaza ce se manânca la micul dejunComplet fals
Este adevarat ca omul are la dispoziție 12 – 15 ore pentru a digera și elimina micul dejun, dar nu trebuie sa se abuzeze de acest lucru. Pentru o digestie mai buna, micul dejun trebuie diversificat: proteine, zaharuri lente, lipide puține și fructoza.

Este preferabil sa se manânce un croissant cu ciocolata dupa prânz decât la gustarea de la ora 16
Este absurd, pentru ca valoarea sa calorica este aceeași la orice ora a zilei.

Dupa 45 de minute de sport se poate mânca un baton cu ciocolata
Un baton de ciocolata are tot atâtea calorii câte au fost eliminate în cele 45 de minute de sport.

Margarina nu îngrașa la fel de mult ca untul Fals
Margarina și untul au aceeași valoare calorica și conțin aceleași cantitați de lipide. Dar untul are mai multe vitamine și este mai bogat în grasimi bune.

Ananasul contribuie la slabireParțial fals
Bromelina, o enzima prezenta în ananas, arde proteinele dar nu arde grasimile. Totuși, acest fruct este bogat în fibre și faciliteaza digestia.

Sarea provoaca apariția celuliteiFals
Retenția de apa are, în general, cauze hormonale sau este provocata de o insuficiența renala. Nu are nici o legatura cu alimentația. Sarea consumata în exces este eliminata foarte ușor daca rinichii sunt sanatoși.