Zeci de chinezi s-au sinucis ca să poată fi înmormântați

De: Marian Andrei / 27.05.2014, 14:30
Zeci de chinezi s-au sinucis ca să poată fi înmormântați
Zeci de chinezi în vârstă din provincia chineză Anhui s-au sinucis pentru a putea fi înmormântați, după ce autoritățile au anunțat că de la 1 iunie cimitirele vor fi închise, iar toate persoanele decedate vor fi incinerate.

Orice persoană al cărui deces este înregistrat după data de 1 iunie va fi incinerată, pentru că cimitirele vor fi închise din cauză că… ocupă prea mult spațiu.

Pentru a „promova” măsura, care a fost anunțată pe 1 aprilie, reprezentanți ai autorităților au „vizitat” mai multe pompe funebre și au distrus sicriele aflate acolo.

Totuși, decizia autorităților nu a făcut altceva decât să crească rata sinuciderilor, mai ales în rândul persoanelor în vârstă, care sunt foarte atașate de tradiții.

Măsura are un impact minor în zonele urbane, unde incinerarea este acceptată, însă în zonele rurale este extrem de criticată.

Cel puțin șapte persoane care s-au sinucis la jumătatea lunii mai au lăsat bilete în care își motivează gestul prin dorința de a avea parte de înmormântare.

„Este greu pentru persoanele vârstnice să accepte acest lucru. Guvernatorul ar fi trebuit să le acorde mai mult timp, pentru a se obișnui cu ideea”, a declarat un bătrân.