Zeci de cîini fara stapîn au fost otraviți, în Huși

Apropo.ro / 11.03.2005, 15:52
Zeci de cîini fara stapîn au fost otraviți, în Huși
Zeci de animale, pisici și cîini fara stapîn, au fost otravite, într-un cartier din municipiul Huși, cu o substanța înca neidentificata, localnicii acuzînd autoritațile locale de aceasta acțiune, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pe strazile din zona Liceului


Zeci de animale, pisici și cîini fara stapîn, au fost otravite, într-un cartier din municipiul Huși, cu o substanța înca neidentificata, localnicii acuzînd autoritațile locale de aceasta acțiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe strazile din zona Liceului Agricol din Huși au fost gasite, marți dimineața, zeci de cadavre de animale.

Localinicii sînt convinși ca aceasta masura a fost luata de lucratorii serviciului de salubritate din municipiu, mai ales ca toate cadavrele au fost strînse cu repeziciune de persoane necunoscute.

„Totul a fost organizat, pentru ca în toata zona au fost împraștiate bucați de carne otravite. Nu s-au gîndit ca oricine putea veni în contact cu respectivele momeli, mai ales ca acestea au fost împraștiate în jurul unei unitați școlare”, a declarat Viorica Focea, unul dintre locuitorii din cartierul hușean.

Cetațenii din zona respectiva au strîns mai multe momeli și vor sa afle ce substanța a fost folosita pentru omorîrea animalelor.

Primarul municipiului Huși, Tudor Stafie, neaga ca autoritațile locale ar fi implicate în aceasta acțiune. „Nu primaria este responsabila de așa ceva. Nu știm cine a putut face asta. Dar ne vom interesa și vom lua eventualele masuri de rigoare”, a spus Stafie.

Mediafax