Zeci de spioni CIA din Iran si Liban, anihilati

Apropo.ro / 22.11.2011, 17:22
Zeci de spioni CIA din Iran si Liban, anihilati
Agentia americana de spionaj a primit doua lovituri naucitoare, simultan: zeci de agenti CIA din Iran si Liban au fost anihilati de contraspionajul din cele doua tari.

Informatia parea atat de neverosimila atunci cand a fost difuzata de Iran si Liban, incat nu a fost considerata credibila pana cand ABCnews a obtinut confirmarea din partea surselor americane.

Oficialii CIA in functie dau vina exclusiv pe ghinion, in timp ce fosti agenti sustin ca agentia „si-a iesit din mana” in ultimii ani si agentii actuali au tendinta de a fi mai putin precauti, iar lovitura de proportii din Iran si Libia este o consecinta a acestei atitudini.

Mai mult, Bob Baer, un fost ofiter american, are numai cuvinte de lauda la adresa contraspionajului Hezbollah, spunand ca in momentul actual este „mai bun decat fostul KGB”.

Hezbollah-ul, care se afla pe lista gruparilor teroriste, si Iranul, care este acuzat de construirea de arme nucleare si finantarea atacurilor asupra trupelor americane in Irak, sunt tinte importante ale retelelor de spionaj americane.