Zenga a fost ales prin vot secret

Apropo.ro / 30.07.2004, 09:56
Zenga a fost ales prin vot secret
Antrenorul Walter Zenga a fost ales antrenor principal de jucatorii echipei Steaua în urma unui vot secret, italianul primind 16 voturi, în timp ce Marius Lacatuș a primit patru voturi, a declarat patronul gruparii "roș-albastre", Gigi Becali. "Ultimii care au ramas în

Antrenorul Walter Zenga a fost ales antrenor principal de jucatorii echipei Steaua în urma unui vot secret, italianul primind 16 voturi, în timp ce Marius Lacatuș a primit patru voturi, a declarat patronul gruparii „roș-albastre”, Gigi Becali.

„Ultimii care au ramas în lupta au fost Lacatuș și Zenga. Au fost 20 de bilete cu Lacatuș și Zenga, dintre care 16 au votat pentru Zenga și patru pentru Lacatuș. Dorinel Munteanu va fi antrenor secund și jucator. Aceasta a fost hotarîrea mea”, a declarat Becali, care a adaugat ca pe lista se mai aflau Dan Petrescu, Basarab Panduru, Ilie Dumitrescu, Marius Lacatuș, Sorin Cîrțu și Mihai Stoichița.

Votul jucatorilor a fost influențat de Petre Marin, fotbalist pe care Zenga l-a antrenat la FC Național. „Petre Marin a spus ca Zenga face antrenamente profesioniste, moderne, este un om foarte bun, foarte apropiat de jucatori, un bun pedagog, psiholog și prieten cu fotbaliștii. Eu am luat în calcul șapte-opt antrenori și baieții au comentat despre fiecare cîte ceva. Au ramas spre final Lacatuș, Cîrțu și Zenga. În ceea ce-l privește pe Cîrțu, este mai dificil sa antreneze el Steaua”, a spus Becali.

Becali spune ca nu a încercat sa îl convinga pe tehnicianul Victor Pițurca sa ramîna la gruparea „roș-albastra”. „Plecam pe un drum nou, nu am încercat sa îl convingem pe Pițurca sa ramîna. La Steaua nu va mai fi cum a fost pîna acum”, a spus Becali.

Alaturi de Pițurca, de la Steaua au demisionat și antrenorii secunzi Ștefan Iovan și Gabriel Boldici.

„Era ceva sentimental. M-am gîndit: «Marius ar merita și el o șansa, pentru ca a însemnat ceva pentru Steaua», dar nu am vrut sa îl impun la echipa pentru ceea ce a fost. Era mult mai ușor sa îl numesc pe Lacatuș, scapam și de o problema, pentru ca toți suporterii îl iubesc”, a spus patronul FC Steaua.

Gigi Becali considera ca jucatorii nu l-au ales pe Lacatuș deoarece acesta este antrenor secund la echipa naționala. „Nimeni nu poate sa îmi reproșeze ca eu l-am ales pe Zenga, pentru ca jucatorii au fost cei care l-au votat. Au zis ca Lacatuș este antrenor secund la naționala și nu vor sa vorbeasca aici ca se aude și dupa aceea vor avea probleme acolo”, a afirmat Becali. 

Zenga, care se afla în vacanța în Spania, va veni în România vineri, la ora 13.00, spune Becali. „I-am zis sa vina cu un doctor din Italia și cu niște specialiști în fotbal cu care sa lucreze. Daca la sfîrșitul turului Steaua va fi pe locul doi – ceea ce mie oricum nu îmi place -, la trei-patru puncte de lider, este bine. Daca nu are șanse la titlu, atunci va pleca. Este prea tîrziu sa îmi solicite un jucator, pentru ca vineri este ultima zi de transferuri”, a precizat Becali, adaugînd ca nu se pune problema ca odata cu venirea lui Zenga, la Steaua sa fie transferat și jucatorul echipei FC Național, Gabriel Caramarin.

Becali a spus ca ar putea cumpara acțiunile pe care Victor Pițurca le deține la FC Steaua. „Pițurca poate sa faca ce vrea cu acțiunile, le poate vinde. Probabil le voi cumpara eu. Eu nu m-am implicat niciodata în jocurile echipei, dar în acest caz a fost un fotbalist, Padureț, care nu mai avea ce cauta la Steaua”, a spus oficialul stelist, adaugînd ca nu se simte tradat de Pițurca.

Gigi Becali a subliniat ca nu l-ar fi demis niciodata pe Pițurca. „Într-un fel ma bucur sa s-a întîmplat acest lucru, pentru ca vreau sa pornesc la un drum nou, cu un nou antrenor. Niciodata nu aș fi îndraznit sa îi spun lui Pițurca «Ești demis!». Îmi este prieten și ramîn la parerea ca este un mare antrenor”, a afirmat Becali, adaugînd ca și fiul fostului tehnician stelist, Alexandru Pițurca, a parasit echipa.

Întrebat daca, odata cu plecarea lui Pițurca de la Steaua, se va împaca cu verii sai, impresarii Ioan și Victor Becali, patronul FC Steaua a raspuns ca între cele doua cazuri nu exista nici o legatura.

Oficialul gruparii „roș-albastre” a negat ca la FC Steaua exista restanțe financiare. „Nu este adevarat ca la Steaua sînt restanțe financiare. Am vrut sa maresc contractele jucatorilor, dar nu și pe cele ale antrenorilor. Poate sa fie și acesta unul dintre motivele pentru care Pițurca a demisionat, dar nu vreau sa fac speculații. Eu le-am dat jucatorilor banii înainte, pe luna iulie”, a explicat Becali.

Gigi Becali a afirmat ca își menține decizia de a permite televizarea gratuita a meciurilor de pe teren propriu ale Stelei. „O sa vedeți cum o sa filmeze gratis toate televiziunile duminica. Toata lumea vine și filmeaza la Steaua sau o sa fie un car de filmat – cu 18 camere, nu cu șase cum au televiziunile - pe care îl voi plati eu, și cine vrea preia semnalul”, a menționat Becali.

Mediafax