Zicu: Cred ca la finalul lunii voi juca din nou

Apropo.ro / 11.01.2008, 10:56
Zicu: Cred ca la finalul lunii voi juca din nou
Ianis Zicu crede ca la finalul lunii ianuarie va juca din nou, dupa o pauza de 5 luni cauzata de accidentarea suferita in partida cu Lazio

Mijlocasul dinamovist Ianis Zicu a declarat, joi, dupa vizita medicala efectuata la Institutul National de Medicina Sportiva, ca la finalul lunii ianuarie va juca din nou pentru Dinamo, dupa o pauza de 5 luni cauzata de accidentarea din partida tur cu Lazio Roma din preliminariile Ligii Campionilor.

"Ma simt bine. Astept cantonamentul din Cipru ca sa ma pun la punct cu pregatirea fizica. Cred ca la sfasitul lunii voi juca primul meci amical. A fost greu pentru mine ca si pentru oricine alticineva. Important e ca am moralul bun si am luat doar partile bune din tot ceea ce mi s-a intmplat", a spus Zicu.

Mijlocasul dinamovist considera ca perioada prin care trece echipa sa este una normala. "E un lucru care se intampla in viata fiecarei echipe sa incerce sa recupereze puncte pierdute in tur. Important este ca sunt sanse destul de mari pentru locul doi. Nu e nicio rusine, trebuie sa ne comportam ca atare sa facem tot ce putem sa nu ne indepartam mai mult. Sincer, nu m-am uitat in clasament, e mai bine asa. E mai linistitor pentru ca putem sa ne pregatim mai bine si sa urcam mai usor in clasament", a mai spus Zicu, care spera sa prinda un loc in lotul echipei nationale la Campionatul European din Austria si Elvetia.

Atacantul Florin Bratu crede ca Dinamo poate prinde podiumul la finalul campionatului. "Nu ne luptam pentru locul doi. Dinamo tot ti mpul s-a luptat pentru primul loc, dar acum poate fi si locul secund o alternativa. E greu, dar vom lupta pana vom vedea ca nu mai sunt sanse matematice. Nu ne sperie adverasii pentru ca altfel nu ne-am fi prezentat in retur. Noi speram sa jucam bine si sa ajungem din nou acolo unde ne este locul. Speram sa fim pe podium la finalul campionatului. Cu o pregatire buna in iarna speram sa reusim. la finalul campionatului vom vedea daca a fost un sezon ratat sau nu. Ne-am uitat si in vacanta asta pe clasament dar nu s-a miscat deloc", a declarat Bratu.

La fel ca Ianis Zicu, si Bratu se gandeste la Euro 2008: "Ma gandesc si la nationala, e normal, sper sa ma pregatesc bine si sa prin europenele".

Fundasul Cosmin Moti s-a prezentat la vizita medicala cu cateva kilograme in plus. "Am 2-3 kg in plus. Le voi da jos insa. Ganditi-va ca eu am avut doar un antrenament pe saptamana in ultimele 2-3 luni si sper sa gasesc intelegere din punctul asta de vedere. Nu ne luptam pentru locul 2. Ne luptam pentru fiecare meci si vom vedea la final unde suntem. Atata timp cat sunt sanse ne vom lupta in continuare. Nu ne speriem. Anul trecut cu aceiasi jucatori aveam 14 puncte avans si adversarii nu se uitau prea bine la noi", a spus Moti.

Fundasul John Galliquio, care nu s-a prezentat, miercuri, la reunirea lotului, a efectuat vizita medicala alaturi de ceilalti colegi ai sai. Absenti au fost doar fundasii George Blay si Stefan Radu, primul nemotivat si ultimul din cauza unei raceli.

Jucatorii dinamovisti care au efectuat vizita medicala sunt urmatorii: Lobont, Romanovs, Matache (portari), Galliquio, Todorovski, Stoican, Goian, Scarlatache, Moti, Pulhac, Musat (fundasi), Cristea, Munteanu, Ropotan, Margaritescu, Vranjkovic, Bostina, Oprita, Zicu (mijlocasi), Danciulescu, Niculescu, Bratu, Ganea (atacanti).