Zidane, al patrulea jucator eliminat într-o finala de CM

Apropo.ro / 05.07.2006, 09:57
Zidane, al patrulea jucator eliminat într-o finala de CM
Capitanul reprezentativei Franței, Zinedine Zidane, eliminat în minutul 110 al partidei cu Italia, în urma careia reprezentativa antrenata de Marcello Lippi a câștigat titlul mondial, este al patrulea jucator din istorie care a primit un cartonaș roșu în finala


Capitanul reprezentativei Franței, Zinedine Zidane, eliminat în minutul 110 al partidei cu Italia, în urma careia reprezentativa antrenata de Marcello Lippi a câștigat titlul mondial, este al patrulea jucator din istorie care a primit un cartonaș roșu în finala unei ediții a CM, informeaza AFP.

Zidane a fost eliminat dupa ce l-a lovit cu capul în piept pe italianul Marco Materazzi.

Înaintea lui Zinedine Zidane, au mai fost eliminați în finalele CM argentinienii Pedro Monzon și Gustavo Dezotti, la ediția din 1990, și francezul Marcel Desailly în 1998.

Capitanul reprezentativei Franței, Zinedine Zidane, care a deschis scorul, din penalti, duminica, în minutul 7 al meciului cu Italia, este al patrulea jucator din istorie care a marcat în doua finale de Cupa Mondiala, informeaza AFP.

În afara de golul din finala ediției din acest an a CM, Zidane a mai înregistrat doua reușite la finala competiției din 1998. Singurii care au reușit anterior aceasta peformanța sunt brazilienii Pele (1958, 1970) și Vava (1958, 1962) și germanul Paul Breitner (1974, 1982). Primi doi au câștigat finalele în care au marcat, iar Breitner a obținut titlul în 1974, dar a pierdut în 1982.

Zidane a devenit, duminica, și al patrulea jucator din istorie care a înscris din penalti în finala unei ediții a CM. Cei trei jucatori care au marcat anterior din penalti în finalele CM sunt olandezul Johan Neeskens (1974) și germanii Paul Breitner (1974) și Andreas Brehme (1990). În 1982, italianul Antonio Cabrini a fost primul jucator care a ratat un penalti într-o finala de CM, însa aceasta nereușita nu a împiedicat Italia sa învinga.

Datorita golului de duminica, Zinedine Zidane ocupa locul patru în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria naționalei Franței, cu 31 de reușite.

Pe prima poziție se afla Michel Platini, cu 41 de goluri, urmat de Thierry Henry (36) și David Trezeguet (32). Zidane este urmat în clasament de Just Fontaine, Jean-Pierre Papin (câte 30 de goluri), Youri Djorkaeff (28), Sylvain Wiltord (26), Jean Vincent (22) și Jean Nicolas (21). Dintre ocupanții primelor zece poziții, Henry, Trezeguet, Zidane și Wiltord se afla înca în activitate. 

(Redactor: Leila Bolat; [email protected])
Mediafax