Zilele Bucureștiului 2013: Program 16 -22 septembrie

Redacția / 16.09.2013, 19:00
În perioada 16 - 22 septembrie 2013 este sărbătorită Capitala cu ocazia împlinirii a 554 de ani de la prima atestare documentară. Află unde te poți distra!

În perioada 16-22 septembrie 2013 în stațiile de metrou de la Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate, Piața Victoriei 1, Piața Victoriei 2 și Gara de Nord, călătorii vor avea parte de muzică clasică în intervalul orar 17.30-19.00.

Tineri de la Conservatorul George Enescu și Opera Română vor susține concerte de muzică direct pe peron și în același timp vor fi acompaniați de alți artiști care vor susține momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango.

zilele bucurestiului

De altfel, toată luna septembrie se va difuza un program de muzică clasică prin plasmele de la metrou timp de o oră dimineața în intervalul 07.30-08.30 și o oră după amiaza în intervalul 16.00-17.00.

În același timp, în zilele de 19, 20, 21 și 22 septembrie, de la ora 19.00, reprezentanții asociației ARCEN organizează trasee-cultural nocturne pe Calea Victoriei și pe străzile din împrejurimi.

Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri și obsesii bucureștene„, va cuprinde 8 opriri pe un traseu de un km și va dura doua ore, timp în care va fi ilustrată viața orașului București și a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor: Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu, str. Academiei, Piața Revoluției, str. Valter Mărăcineanu, str. George Vraca, str. Ion Brezoianu, intrarea Rigas, str. Constantin Mille și Bulevardul Regina Elisabeta.

zilele bucurestiului

În cadrul acestui traseu vor fi aduse înaintea publicului povești despre boema literară de la Grădina Oteteleșeanu, istorii legate de apariția telefonului la București, dar și a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureștiului de secol XIX, despre băcănii celebre și hoteluri de lux, dar și despre mahalalele și hanurile din București.

Ghizii ARCEN îi așteaptă pe participanți, în funcție de condițiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în fața Teatrului Odeon, în zilele de 19, 20, 21 și 22 septembrie, de la ora 19.00.

În perioada evenimentului mai multe trupe de muzică vor susține concerte în aer liber, în București.