Zilele Bucureștiului 2014: Atenție la restricțiile de circulație!

De: Carmen Ulian / 20.09.2014, 09:00
Zilele Bucureștiului 2014: Atenție la restricțiile de circulație!
În acest week-end, în Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău, Piața Constituției, Centrul Istoric și Parcul Unirii vor avea loc manifestări cultural artistice și de divertisment, prilejuite de aniversarea a 555 de ani de atestare documentară.

Pentru a asugura ordinea și liniștea și siguranța publică, de Zilele Bucureștiului 2014 pe străzile Capitalei vor fi 400 de polițiști, atât în uniformă cât și în ținută civilă. În același timp, conform Jandarmeriei București, vor fi scoși în stradă peste 300 de jandarmi care vor fi prezenți în zonele în care vor exista aglomerări mari de persoane, în zona stațiilor RATB și pe liniile mijloacelor de transport în comun care duc către zonele unde se desfășoară evenimentele din cadrul Zilelor Bucureștiului.

Program Zilele Bucureștiului

Prin Brigada Rutieră se vor lua măsuri în zonele cu afluență mare de persoane și vehicule, în vederea asigurării fluenței traficului rutier și pietonal, precum și dispunerea măsurilor necesare în vederea desfășurării, în condiții optime, a circulației rutiere.

Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, în seara de 20.09.2014, va avea loc un concert în Piața Constituției.

zilele bucurestiului

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat astfel :

– între orele 20.00 – 00.00 va fi restricționată circulația rutieră pe bd. Libertății, între bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, respectiv bd. Unirii între bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției;

Poliția cere conducătorilor de autovehicule ca în intervalul menționat să evite deplasarea în zonă, să folosească rutele ocolitoare, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri și ale poliției locale.

Pentru asigurarea climatului de liniște și siguranță, precum și pentru evitarea apariției unor situații conflictuale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, Poliția Capitalei vă recomandă:

– manifestați răbdare și evitați implicarea în conflicte de orice natură;

– supravegherea în permanență, în mod special în locurile aglomerate, a copiilor;

– să fie atenți cu bunurile și obiectele personale, să nu le lase nesupravegheate;

– să evite disputele verbale, iar în situația în care observă un conflict, să apeleze la polițiștii aflați în zonă;

– respectați indicațiile forțelor de ordine și ale polițiștilor care dirijează traficul rutier;

– nu consumați băuturi alcoolice dacă intenționați să conduceți autovehicule;

adoptați un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți participanți la trafic;

Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, nu ezitați să solicitați sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție ori să apelați numărul unic de urgență 112.

Totodată, puteți sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.