Zilele Bucureștiului, sărbătorite și în Parcul Lumea Copiilor

Apropo.ro / 20.09.2013, 09:49
Zilele Bucureștiului, sărbătorite și în Parcul Lumea Copiilor
Zilele Bucureștiului vor fi sărbătorite și în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, de vineri până duminică, cu muzică și mâncare tradițională.

Esplanada Parcului Lumea Copiilor va găzdui 150 de standuri în cadrul cărora producători autohtoni vor expune spre vânzare tot felul de bunătăți, de la mezeluri și brânzeturi tradiționale, murături, zacuscă, pâine în țest, păstrăv în creangă de brad, sarmale, saramură de crap, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după rețete inedite, dar și fructe și legume de sezon.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

De altfel, în cadrul evenimentului Zilele Bucureștiului vor fi organizate ad-hoc diverse concursuri, plecând de la provocări gastronomice, lansate de organizatori participanților, precum cea mai mare zacuscă de toamnă, gătită de gospodine și gustată apoi de toți pofticioșii.

Pe principiul unei serbări câmpenești, manifestarea oferă posibilitatea servirii mesei în aer liber, la una dintre terasele amenajate pe esplanadă. Pe grătar vor sfârâi mici, pastramă, cârnați gustoși, în timp ce berea rece, vinul și mustul preparat pe loc vor completa fericit tabloul unei zile petrecute în stil românesc, celebrând 554 de ani de atestare istorică a orașului lui Bucur.

Voia bună va fi la ea acasă, pe scena special amenajată în cadrul evenimentului urmând să susțină recitaluri tarafuri și interpreți de muzică populară, consacrați sau dornici de afirmare.

Evenimentul va debuta vineri, invitata specială a zilei fiind Elena Merișoreanu. Ulterior, pe scenă vor urca George Nucă, Florin Racovici, Petrică Ciobanu, Georgiana Aurică, Elena Sima, Vasile Anghel, Tina Militaru, Alin Suceveanu, Liliana Oncioiu, Vasile Bordeianu și Maria Spânu, dar și grupuri de copii talentați, reuniți în cadrul Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din sectorul 4.