Zilele de naștere pot fi fatale

Apropo.ro / 11.06.2012, 15:00
Zilele de naștere pot fi fatale
De la o anumită vârstă, a sufla în lumânările tortului poate echivala cu a aprinde unele de "ultimul" drum. Vezi ce persoane riscă cel mai mult să dea colțul de ziua lor!

Nu întotdeauna, ziua de naștere este un moment fericit. De la o anumită vârstă, acest eveniment poate aduce cu sine moartea. Analizând două milioane de decese, cercetătorii au ajuns la concluzia că „depresia zilei de naștere” mărește numărul de decese prin infarct, căderi, sinucideri sau chiar cancer. În medie, acest studiu a arătat că la persoanele de peste 60 de ani, riscul de a muri chiar de ziua de naștere este cu 14% mai mare decât la alte persoane.

Studiul, realizat timp de 40 de ani, în Elveția, mai arată că riscul unor atacuri de cord sunt cu 18% mai mari în ziua de naștere, bărbații find mai predispuși la asta decât femeile. Cel mai interesant aspect este acela că rata sinuciderilor, în ziua de naștere, crește la aceste persoane cu 35%!

Dintre personalitățile care au decedat chiar de ziua lor, sunt de amintit William Shakespeare, care a murit de ziua lui, la 52 de ani, în 1616, iar Ingrid Bergman la 67 de ani, din cauza cancerului la sân.