Zilele Filmului Românesc la Oslo

Apropo.ro / 31.05.2007, 09:48
Zilele Filmului Românesc la Oslo
Un numar de patru lungmetraje și doua mediumetraje, regizate printre alții de Cristian Mungiu, Cristi Puiu (foto) și Lucian Pintilie, vor fi aratate la Zilele Filmului Românesc de la Oslo, între 31 mai și 10 iunie, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Salcudeanu din

Un numar de patru lungmetraje și doua mediumetraje, regizate printre alții de Cristian Mungiu, Cristi Puiu (foto) și Lucian Pintilie, vor fi aratate la Zilele Filmului Românesc de la Oslo, între 31 mai și 10 iunie, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Salcudeanu din partea Centrului Național al Cinematografiei.

Publicul va putea vedea cele mai recente lungmetraje de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu – „Moartea domnului Lazarescu” (premiul Un Certain Regard la Cannes 2005), respectiv „A fost sau n-a fost?” (Camera d’Or la ediția din 2006 a Festivalului de la Cannes).

De asemenea, vor fi prezentate doua lungmetraje mai vechi, de debut, ale regizorilor Cristian Mungiu – „Occident” (2002) – și Napoleon Helmis – „Italiencele” (2004).

Din program fac parte și mediumetrajele „Tertium non datur” de Lucian Pintilie și „Marilena de la P7” al regretatului regizor Cristian Nemescu.

Evenimentul este organizat de Ambasada României la Oslo, în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Norvegian de Film, unde vor avea loc proiecțiile.

(Ioana Chira, [email protected])
Mediafax

Tags: