Ziua Europeana a Culturii Iudaice la Bucuresti

Apropo.ro / 30.08.2007, 11:41
Ziua Europeana a Culturii Iudaice la Bucuresti
Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) va organiza, duminică, 2 septembrie, la București, cu ocazia Zilei Europene a Culturii Iudaice, o serie de manifestări care includ recitaluri de muzică, expoziții și proiecții de

Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) va organiza, duminică, 2 septembrie, la București, cu ocazia Zilei Europene a Culturii Iudaice, o serie de manifestări care includ recitaluri de muzică, expoziții și proiecții de filme cu tematică evreiască, informează un comunicat de presă.

Duminică, între orele 10.00 și 14:00, va avea loc un concert de muzică evreiască la Templul Coral, strada Sf. Vineri nr. 9-11, precum și o proiecție de filme cu tematică evreiască, la Sinagoga Mare, din strada Vasile Adamache nr. 11 (în vecinătatea Teatrului Evreiesc de stat).

În intervalul 17.30 – 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat, din strada Iuliu Barasch nr. 3, se vor afla în recital artiștii evrei Dan Mizrahi, Lorry Wallfish și Aurel Storin, cu concursul actriței Roxana Guttman.

Vor urma două expoziții intitulate „Vocația europeană la evreii din România” și „Pictori celebri”, care vor putea fi vizitate între orele 19.00 și 20.00. Seara se va încheia cu un cocktail, programat în intervalul 20.00 – 21.30, când va avea loc și recitalul „Morgenberger” cu Maia Morgenstern și AGWeinberger.

Tags: