Ziua Hobbiților: Creează trailer-ul filmului „The Hobbit”! (Video)

De: Gabriela Voicu / 20.09.2012, 16:30
Lansarea celui de-al doilea trailer al filmului "The Hobbit" invită fanii să aleagă propriul final, după preferințe.

Săptămâna Tolkien și Ziua Hobbiților, sărbătorită în lume pe 22 septembrie, prilejuiește lansarea celui de-al doilea trailer al filmului „The Hobbit”, unul interactiv, care invită fanii să aleagă propriul final, după preferințe, din cele cinci variante propuse de producătorii filmului.

În acest fel, fanii filmului au ocazia să se delecteze cu mai multe scene din film și să împărtășească cu prietenii scena de final preferată.

Trailer-ul interactiv, în variantă românească, este disponibil la adresa www.hobbitul.com, unde există și detalii despre film, o galerie foto și un generator online de postere personalizate.

CREEAZĂ‚ TRAILER-UL FILMULUI „THE HOBBIT”, AICI!

Săptâmâna Tolkien este sărbătorită de fanii scriitorului din lumea întreagă atât offline, prin petreceri tematice, rețete culinare specifice universului hobbiților, cât și online, printr-o serie de aplicații interactive pentru Facebook, care îi poartă pe fani în lumea fascinantă a lui Tolkien și le oferă ocazia să interacționeze cu personajele binecunoscute, concepute și însuflețite de celebrul scriitor.

În România, fanii Tolkien vor avea ocazia să afle de pe www.hobbitul.com sau www.facebook.com/cineforum cum pot sărbători în stil mare Ziua Hobbiților, pe 22 septembrie (ziua de naștere atât a lui Bilbo, cât și a lui Frodo).

J.R.R. Tolkien

Acțiunea filmului „The Hobbit” redă începutul poveștii din „Stăpânul Inelelor”, un film-fenomen care a cucerit mapamondul.

Aventura urmărește călătoria personajului principal, Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, wargi, orci și vrăjitori.

Imagine din filmul „The Hobbit”

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața… Gollum. Singur cu Gollum, pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el, ci intră în posesia „prețiosului” inel al lui Gollum, cu calități neașteptate și foarte folositoare… Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat și în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal Bilbo Baggins și de Richard Armitage ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-și rolurile din Stăpânul Inelelor, îi regăsim în trilogia „Hobbitul” și pe Cate Blanchett, în rolul Galadriel; Ian Holm în rolul lui Bilbo cel vârstnic; Christopher Lee ca Saruman; Hugo Weaving ca Elrond; Elijah Wood ca Frodo, precum și Andy Serkis ca Gollum.

Filmul va avea premiera în România pe 14 decembrie 2012.