Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, la Zoo Băneasa

De: Dragos Tanase / 09.08.2014, 09:00
Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, la Zoo Băneasa
Primăria Municipiului București (PMB), prin Grădină Zoologică București, organizează astăzi, 9 august, cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, o serie de evenimente dedicate în special celor mici, aceștia fiind cei mai mari iubitori ai grădinii Zoologice: face-painting, ateliere și concursuri speciale.

Astfel, între 12.30 și 16.30, copiii se vor putea bucura de prezență a doi artiști ce îi vor transforma în mici animăluțe, aceștia fiind experți în arta picturii pe față.

Începând cu ora 11.00, celor doi artiști face-painting li se va alătura un actor al Teatrului de Copii care va organiza un atelier de storytelling. Astfel, copiii își vor cultiva imaginația și vor asculta povesti inițiate chiar de ei.

Cu ajutorul celor de la UPC, printre vizitatorii Grădinii Zoologice se vor afla sâmbătă și doi promoteri îmbrăcați în costume speciale ce vor împărți stickere și fluiere în formă de animale.

Tot mâine, Zoo București îi invită pe vizitatori să intre în concursul organizat cu această ocazie. Bucureștenii sunt invitați să realizeze fotografii în grădina zoologică și să le posteze pe pagina oficială de Facebook. Cele mai bune 10 fotografii vor fi recompensate cu un ursuleț de plus și o intrare gratuită la Zoo.

Copiii care vor dona la Zoo București una sau mai multe cărți despre animale vor avea intrarea gratuită. (Aceasta este valabilă numai pentru copil, nu și pentru însoțitor).

Cărțile donate vor ajunge la locul de joacă de la Spitalul Fundeni- Secția Oncologie Copii.

=============

Grădina Zoologică București, fondată în anul 1959, este un așezământ public care întreține și expune colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, în vederea realizării a doua principale deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile amenințate cu dispariția) și instruirea, educarea și recreerea publicului vizitator.