Ziua Mondiala a Sanatatii

Apropo.ro / 12.04.2006, 15:37
Ziua Mondiala a Sanatatii
Colgate-Palmolive Romania s-a implicat activ in Ziua Mondiala a Sanatatii sustinand 2 manifestari pe tema igienei orale desfasurate in 2 mari orase din tara cu ocazia importantului eveniment international din 7 aprilie. Astfel, compania a participat in organizarea celei de a XII-a editii a

Colgate-Palmolive Romania s-a implicat activ in Ziua Mondiala a Sanatatii sustinand 2 manifestari pe tema igienei orale desfasurate in 2 mari orase din tara cu ocazia importantului eveniment international din 7 aprilie. Astfel, compania a participat in organizarea celei de a XII-a editii a Conferintei Nationale „Prevenirea Afectiunilor Stomatologice” de la Iasi, precum si in manifestarile educationale desfasurate la liceul „Mihai Viteazul” din Bucuresti.

Conferinta Nationala „Prevenirea Afectiunilor Stomatologice” de la Iasi s-a desfasurat in perioada 6-8 aprilie si a fost organizata de Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania cu sprijinul Colgate-Palmolive Romania. Pe durata celor trei zile au fost sustinute cursuri postuniversitare si sesiuni de comunicari stiintifice care au tratat subiecte de sanatate dentara. Conferinta a fost deschisa atat pentru studenti, medici stomatologi sau cadre didactice, cat si pentru copii si parintii acestora.

Startul conferintei a fost dat de „Periuta fermecata”, un concurs pe teme de educatie sanitara stomatologica pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 7 ani. Participantii au primit drept cadou produse Colgate, materiale educationale, precum si indragitul joc „Intoarce-te in Imparatia Dintisorilor” pe tema sanatatii orale.

In Bucuresti, Ziua Mondiala a Sanatatii a fost sarbatorita de aproximativ 250 de elevi de la Colegiul National „Mihai Viteazul” printr-o serie de manifestari ce au avut ca scop formarea unui comportament de viata sanatos. Tema de anul acesta a fost „Sanatatea dintilor”, sustinuta cu ajutorul Colgate-Palmolive Romania.

Elevii au prezentat referate pe tema data si au jucat intr-o mini-sceneta care satirizeaza folosirea defectuosa a periutei de dinti sau efectul nociv al fumatului. Aceste activitati s-au bucurat si de sprijinul unor cadre medicale de prestigiu care au acceptat invitatia de a conduce dezbateri si seminarii pe tema sanatatii dentare special cu aceasta ocazie.

Participantii au fost stimulati prin intermediul mai multor concursuri interactive. In timpul orelor de curs au avut loc concursuri-fulger in fiecare clasa, iar cei care au raspuns au fost premiati de compania Colgate-Palmolive Romania.

Pentru Colgate-Palmolive este o traditie sa sprijine manifestarile care educa oamenii in domeniul igienei orale. Compania desfasoara anual programe adresate atat publicului larg, cat si medicilor stomatologi, toate avand ca scop promovarea sanatatii dentare.

Ogilvy