Ziua Mondiala SIDA este in fiecare zi!

Apropo.ro / 01.12.2008, 08:00
Ziua Mondiala SIDA este in fiecare zi!
Ziua Mondiala SIDA este celebrata in fiecare an, pe 1 Decembrie.

Asumarea reala a responsabilitatii la varf (leadership), implicarea factorilor de decizie si a liderilor in cauza HIV/SIDA constituie tema generica, aleasa pentru campaniile dedicate, in 2007 si 2008, Zilei Mondiale SIDA. Conceptul este promovat alaturi de sloganul „Stop SIDA! Onorati-va promisiunile!”, care va ramine acelasi in toata perioada 2005-2010.

Ziua Mondiala SIDA este celebrata in fiecare an, la 1 Decembrie. Editia de anul acesta a Zilei Mondiale SIDA coincide, in Romania, nu numai, cum se intampla de obicei, cu Ziua noastra Nationala, ci si cu alegerile parlamentare. Pentru ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA), insa, Ziua Mondiala SIDA e in fiecare zi.

90% din programele ARAS sunt finantate din surse externe si sunt in pericol de a disparea (si) din cauza crizei economice pe care o traverseaza acum umanitatea. De multi ani, ARAS se straduieste sa convinga statul roman – si el sarbatorit! – sa-si asume programe de prevenire HIV in randul grupurilor vulnerabile fata de HIV/SIDA, de educatie pentru publicul larg, de sprijin pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA.

Ca in fiecare an, incepand din 1992, principalii factori de raspundere din Romania vor primi scrisorile ARAS de instiintare cu privire la semnificatia acestei zile, la urgenta cu care trebuie intervenit, precum si invitatia de a se implica efectiv in politicile sociale si de sanatate aflate in suferinta, in pofida angajamentelor asumate la nivel diplomatic.

Fight AIDS / Foto: iusy.org