Ziua Națională a României: vezi care va fi programul!

Apropo.ro / 01.12.2012, 10:00
Ziua Națională a României: vezi care va fi programul!
Peste 1.500 de militari și tehnică militară aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, SRI și Serviciului de Protecție și Pază vor participa astăzi, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale, în piața Arcului de Triumf.

MAPN va participa la paradă cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forțe, inclusiv aeronave de luptă și transport, fiind prezentă pentru prima dată și mașina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români.

Ziua Națională a României

Pe timpul intonării Imnului Național, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Începînd cu ora 11.00, la festivități va fi prezent președintele Traian Băsescu, care va depune o coroană de flori.

Parada militară, condusă de generalul-maior Nicolaie Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie „Dacica” va debuta cu detașamentul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” și Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth”, din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!