Ziua Romilor, sarbatorita cu dansuri traditionale si muzica!

Apropo.ro / 10.04.2009, 11:49
Hotelul Novotel a fost gazda evenimentului de presa organizat cu ocazia Zilei Internationale a Romilor.

Ziua Internationala a Romilor se sarbatoreste in fiecare an pe data de 8 aprile, aceasta manifestare luand nastere in 1971, o data cu organizarea primului Congres International al Romilor, desfasurat la Londra.

La inceputul lunii aprilie, in toate tarile lumii au loc seminarii, festivaluri sau actiuni umanitare, toate avand ca scop atragerea atentiei societatii asupra problemelor cu care se confrunta aceasta minoritate.

Astfel, hotelul Novotel din capitala a gazduit un eveniment de presa inchinat acestei zile de mare insemnatate pentru toti romii din tara si nu numai.

Evenimentul a inceput cu primirea invitatilor si a continuat cu interpretarea Imnului International al Romilor.

In deschidere a luat cuvantul domnul Laurentiu Iapornicu, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, care, dupa ce a multumit invitatilor pentru prezenta, a vorbit despre istoria romilor si despre problemele cu care se confrunta acestia.

In continuare, persoanele prezente la manifestare, au urmarit dansuri traditionale si au ascultat muzica in interpretarea gruplului Gipsy Light Band (muzica traditionala), Trio fratii Miu (muzica clasica si traditionala), M. Bibescu si Mioara Lincan.

Evenimentul s-a incheiat cu un dineu pe ambiant de cafe concert.

Foto: Cosmin Bararu