Zmeu din gunoaiele Bucurestiului

Apropo.ro / 01.08.2007, 09:48
Zmeu din gunoaiele Bucurestiului
Un performance în care japonezul Yoshinori Niwa va realiza un zmeu din gunoaie din Capitala si îl va înalta cu ajutorul bucurestenilor va avea loc pe 7 august, în fata Teatrului National, informeaza Mediafax. La fiecare început de ianuarie, în Japonia, cu ocazia


Un performance în care japonezul Yoshinori Niwa va realiza un zmeu din gunoaie din Capitala si îl va înalta cu ajutorul bucurestenilor va avea loc pe 7 august, în fata Teatrului National, informeaza Mediafax.

La fiecare început de ianuarie, în Japonia, cu ocazia Noului An, oamenii înalta zmeie facute din hârtie si având forme inspirate din mitologia locala.

Proiectul lui Niwa în Bucuresti este de a înalta împreuna cu locuitorii orasului un zmeu realizat din gunoaiele adunate de pe strazile Capitalei: pungi, sticle din plastic, ambalaje din carton etc.

Performance-ul si o conferinta în care artistul japonez îsi va prezenta activitatea („Kites, Catrina, Chickens and more”, la Centrul National al Dansului) reprezinta un eveniment paralel al Bucharest Biennale 3.

Potrivit realizatorilor bienalei de arta contemporana, proiectul de arta în actiune al lui Niwa este o modalitate de a colabora cu locuitorii din Bucuresti, iar zmeul va fi „un martor al capitalismului global contemporan si un comentariu asupra societatii de consum”.