Zmeura de Aur 2016: Lista câştigătorilor

De: Nicoleta Nicolae / 29.02.2016, 10:19

Zmeura de Aur 2016: Lista câştigătorilor
”Zmeura de Aur” este evenimentul care precede cel mai mare eveniment cinematografic al anului, Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute în toată lumea drept Premiile Oscar.


Zmeura de Aur, pentru prima datǎ acordate în 1981, sunt opusul Premiilor Oscar, premiindu-i pe cei mai slabi actori, scenarişti, compozitori, regizori, şi filme. Foarte puţini dintre cei nominalizaţi participă la eveniment, însă atunci când se întâmplă este un adevărat spectacol.

Anul acesta, trofeul pentru Cel mai prost film a fost împărţit cu SF-ul The Fantastic Four, care a mai câştigat şi alte două premii – Cel mai prost remake şi Cel mai prost regizor (Josh Trank).

Una dintre surprizele serii a fost chiar Eddie Redmayne. Anul trecut a fost recompesant cu primul Oscar pentru rolul astrofizicianului Stephen Hawking din drama biografică ”The Theory of Everything”, iar acum este din nou în cursa pentru Oscar pentru rolul extraordinar din ”The Danish Girl”, dar se pare marchează şi o performanţă mai puţin onorantă: premiul pentru Cel mai prost actor în rol secundar pentru ”Jupiter Ascending”.

La categoria Razzie Redeemer Award, trofeul care onorează un fost câştigător al Zmeurei de Aur, care a reuşit să impresioneze ulterior criticii de specialitate, marele învingător este Sylvester Stallone, pentru interpretarea din ”Creed”.

Câştigători Zmeura de Aur 2016

Cel mai prost film

Fantastic Four

Fifty Shades of Grey

Cel mai prost actor

Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey)

Cea mai proastă actriţă

Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey)

Cel mai prost actor în rol secundar

Eddie Redmayne (Jupiter Ascending)

Cea mai proastă actriţă în rol secundar

Kaley Cuoco-Sweeting (Alvin and the Chipmunks: Road Chip şi The Wedding Ringer)

Cea mai proastă continuare

Fantastic Four

Cel mai prost cuplu de actori

Jamie Dornan şi Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey)

Cel mai prost regizor

Josh Trank ( Fantastic Four)

Razzies Redeemer Award

Sylvester Stallone