Zodiacul, noua temă a Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac

De: Carmen Ulian / 11.12.2014, 08:00
La 2.000 de metri altitudine, în inima munților Făgăraș, la Bâlea Lac, se lucrează de zor la cel de-al zecelea hotel de gheață. Anul acesta tema abordată este zodiacul.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac oferă turiștilor și anul acesta 12 camere, fiecare dintre acestea reprezentând un semn zodiacal. Fiecare cameră va fi realizată și decorată integral din gheață – paturi, candelabre, bar, etc. Hotelul va fi amplasat și anul acesta în apropierea Stației de Telecabină de la Bâlea Lac.

balea

Temperatura este constanță în interiorul hotelului, menținându-se între -2 și +3 grade Celsius, iar cei care aleg să se cazeze în camerele de gheață au la dispoziție saci de dormit, blănuri călduroase și pături.

balea

Alături de Hotel of Ice, va fi ridicat și „satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central și coridoare, precum și deja celebra Biserică de Gheață”, spune Arnold Klingeis, inițiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac”.

balea

Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun și ține, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcție de condițiile meteo. Tot ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice și Restaurantul de Gheață, unde turiștii vor fi serviți cu mâncăruri așezate pe platouri de gheață și vor putea bea din pahare de gheață.

balea

Turiștii scot din buzunar 440 de lei pentru o cameră dublă și 660 de lei pentru un iglu de gheață.  Micul dejun nu este inclus în preț, se servește la Cabana Bâlea Lac și costă 30 lei/zi. Bagajele le puteți depune la Cabana Bâlea Lac. Acolo există spațiu și pentru grupuri mai mari. Pentru oferte speciale vă rugăm să vizitați pagina de oferte a siteului hotelului.

Check-in-ul se face între orele 9.00 și 17.00 (în acest interval, Hotelul de Gheață este deschis publicului larg pentru vizitare). Între orele 21.00 și 08.00, hotelul este rezervat oaspeților. În momentul sosirii, se semnează obligatoriu și o declarație pe proprie răspundere. Check-out-ul se face după ora 08.00. Copiii între 6 și 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Rezervările se fac aici

balea

Din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheață se reconstruiește în Munții Făgăraș din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheață, tăiate și scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheață și finisarea zidurilor.

balea

Fiecare an aduce o nouă poveste. În fiecare an, Hotelul de Gheață are o structură diferită și spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul și în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheață și a barului de gheață, cât și în evenimentele organizate cu diferite ocazii.