Zoe Ceausescu, fiica dictatorului Nicolae Ceausescu, a decedat

Apropo.ro / 21.11.2006, 12:44
Zoe Ceausescu, fiica dictatorului Nicolae Ceausescu, a decedat
Zoe Ceausescu, fiica cuplului dictatorial Elena si Nicolae Ceausescu, a decedat, luni noapte, la Spitalul Elias, a afirmat avocatul Haralambie Voicilas. Potrivit unor surse medicale, Zoe Ceausescu ar fi murit în locuinta ei din cartierul Cotroceni, bolnava de cancer. Dupa caderea de

Zoe Ceausescu, fiica cuplului dictatorial Elena si Nicolae Ceausescu, a decedat, luni noapte, la Spitalul Elias, a afirmat avocatul Haralambie Voicilas.

Potrivit unor surse medicale, Zoe Ceausescu ar fi murit în locuinta ei din cartierul Cotroceni, bolnava de cancer.

Dupa caderea de la putere a cuplului Elena si Nicolae Ceausescu, în decembrie 1989, copiii acestuia Zoe, Nicu si Valentin au fost ridicati si cercetati pentru subminarea economiei nationale, în legatura cu fapte pentru care au fost executati parintii acestora.

Copiii cuplului au fost arestati sub acuzatia de subminare a economiei nationale si le-au fost confiscate mai multe bunuri.

Ulterior, ei au fost eliberati si cercetati în stare de libertate. La 12 ianuarie 1996, Parchetul General a dispus scoaterea de sub urmarire penala a celor trei copii ai fostului dictator Nicolae Ceausescu, pentru ca faptele de care au fost acuzati nu au existat. Totodata, s-a dispus si revocarea masurilor asiguratorii puse pe bunurile lor.

Infractiunea de subminare a economiei de stat a fost amnistiata în 9 ianuarie 1990, înainte de începerea anchetarii copiilor lui Ceausescu.

Mediafax