Zoli Toth (Sistem) promovează istoria și cultura prin festivalurile Pro Istoria Fest

De: Dragos Tanase / 02.08.2012, 17:30
Demarat în 2011, la inițiativa Asociației Star Education, al cărei președinte este Zoli Toth (Sistem), proiectul Pro Istoria Fest își propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului, promovând cetățile românești cu mare valoare istorică și culturală.

Zoli s-a implicat în organizarea și promovarea festivalurilor din cetățile vechi, însă a și participat alături de colegii din trupa SISTEM în concerte.

GALERIE FOTO

După ce în anul 2011, au fost organizate evenimente Pro Istoria Fest și concerte la Cetățile Râșnov, Poenari și Târgoviște, în 2012 primul eveniment a avut loc la Cetatea Enisala în 21-22 iulie. Aici, peste 20.000 de oameni au participat la manifestarea cu cea mai mare amploare din istoria județului Tulcea.

Zoli Toth (Sistem) și solistul Dan Bittman (Holograf)

Zoli Toth (Sistem) și solistul Dan Bittman (Holograf)

În 4 și 5 august seria festivalurilor continuă cu o nouă locație încărcată de istorie: Cetatea Țărănească Râșnov. Aici, Zoli și Asociația Star Education au pregătit două zile de concerte pentru pasionații de muzică și distracție.

De această dată au fost alese două genuri diferite de muzică, ambele cu mare succes la public: hip hop și rock alternativ.

Zoli Toth (Sistem) și actorul Cosmin Seleși

Zoli Toth (Sistem) și actorul Cosmin Seleși

Sâmbătă, 4 august, publicul de la Râșnov va savura ritmurile de hip hop, pe scenă urcând nume sonore ale genului: Spike, urmat de Maximilian și Bitză. Seara va fi încheiată de BUG Mafia.

Duminică, 5 august, va fi o zi dedicata rock-ului alternativ, cu nume precum Black Star, Changing Skins, Grimus și Alternosfera. Mai multe detalii, găsiți pe proistoriafest.ro și pe facebook.com/proistoriafest.

Festivalul Pro Istoria

Festivalul Pro Istoria

„Mă bucur să văd succesul de care se bucură Pro Istoria Fest și activitățile culturale pe care le organizăm în cadrul proiectului. Asta îmi demonstrează încă o dată că promovarea culturii și a istoriei nu ține cont de loc, ci de oameni. Românii sunt în continuare dornici să descopere cultura și istoria, mai ales când o pot face într-un mod neconvențional. Îi așteptăm pe cât mai mulți și la Râșnov să descopere ce le-am pregătit”, a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem si organizator al Pro Istoria Fest.

Zoli Toth (Sistem)

Zoli Toth (Sistem)

Pro Istoria Fest este organizat de Asociația Star Education. Proiectul își propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului, promovând cetăți cu mare valoare istorică și culturală.

Lista evenimentelor din acest an cuprinde:

Cetatea Râșnov – 4/5 august

Sarmizegetusa – 11/12 august

Cetatea Poenari – 18/19 august

Muzeul Golești – 25/26 august

Cetatea de Scaun a Sucevei – 01/02 Septembrie

Curtea Domnească Târgoviște – 08/09 Septembrie

Cetatea Sighișoara – 15/16 Septembrie.