Zoofilia a fost declarată ilegală în Suedia

De: Marian Andrei / 04.04.2014, 15:00
Zoofilia a fost declarată ilegală în Suedia
După ce în ultimii 70 de ani Codul Penal suedez nu a făcut nicio mențiune despre zoofilie, marți a întrat în vigoare o lege care incriminează relațiile sexuale cu animale.

Noua lege a fost promovată de ministrul Afacerilor Rurale, Eskil Erlandsson, care a arătat că vechile norme erau depășite. Astfel, până marți erau pedepsite doar persoanele despre care se putea dovedi că au cauzat animalelor violate suferințe fizice sau mentale.

Chiar dacă ministrul a insistat că zoofilia este inacceptabilă, există suficiente persoane care consideră că legea nu va avea efect.

Fermierul Gudmun Stenström, crescător de vaci, este categoric: „Nu văd decât un om care încearcă să câștige capital politic. A pedepsi o persoană care săvârșește astfel de lucruri este complet inutil”.

El a povestit că acum șase ani a crezut că cineva îi omoară vacile. Fiind în casă, le-a auzit mugind și bătând din picioare. Îngrijorat, s-a dus în hambar doar pentru a descoperi un bărbat de vârstă mijlocie întreținând relații sexuale cu un vițel.

Deși a încercat să fugă, „violatorul” a fost prins, readus în hambar și, timp de trei ore, fermierul a încercat să-l convingă că ceea ce face este greșit.

„Nouăzeci la sută dintre aceste persoane sunt deranjate mintal, trebuie ca un psiholog să aibă o discuție serioasă cu ele. Pedeapsa nu le-ar convinge să renunțe la obiceiul lor. Dar asta e viața: unora le plac fetele, altora băieții, iar câtorva le plac vacile”, a fost concluzia fermierului.