Zoofilia, noua preocupare a parlamentarilor germani

De: Marian Andrei / 28.11.2012, 16:00
Zoofilia, noua preocupare a parlamentarilor germani
Parlamentul german are programată, săptămâna aceasta, o dezbatere pentru modificarea Codului pentru Protecția Animalelelor, în condițiile în care în ultima perioadă s-au înmulțit îngrijorător cazurile de zoofilie și au apărut chiar cazuri de... proxenetism de animale.

Comisia pentru Agricultură a Bundestagului dorește reintroducerea unor vechi prevederi legale care pedepseau sexul cu animale și însistă ca asemenea fapte să fie sancționate cu amendă de până la 25.000 de euro. Prevederile privind zoofilia au fost abrogate în 1969.

Măsura este necesară, după cum spune Hans-Michael Goldmann, președintele comisiei, datorită înmulțirii, în ultimii ani, a numărului de cazuri de zoofilie și a apariției de grădini zoologice „erotice”, unde vizitatorii pot întreține relații sexuale cu animale precum lame sau capre.

Goldman cere, de asemenea, pedepsirea exemplară a „proxeneților de animale”.

Din păcate, cei care au acest viciu nu stau cu mâinile în sân. Organizații precum ZETA – Zoophiles Commitment to Tolerance and Enlightenment – se opun adoptării unei noi legislații în domeniu, argumentând, printre altele că „moralitatea nu ar trebui reglementată prin lege„.